19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Kursu bitirip, sertifikalarını aldılar

OSMANİYE'DE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI

"Meslek Edindirme Kursları" kapsamında gerçekleştirilen, İş-Kur Osmaniye İl Müdürlüğü ile Duelcom International Eğitim Kurumu'nun birlikte düzenlediği "Mağaza Yöneticiliği, Reklamcılık ve Tanıtım Elemanı Kursu"nu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan İş-Kur İl Müdürü Hamiyet Özkaya, "Kursumuza 20'şerli iki grup halinde toplam 40 kişi katıldı. Bu kurslarımızda hem işsiz insanlarımız işsizlik ödeneği alırken, bu dönemlerinde yeni bir meslek öğrenerek iş bulma imkanını arttırmaktır. Diğer bir grup ise talep doğrultusunda İş-Kur'a kayıtlı işsizlerimizin de yer aldığı Duelcom International Eğitim Kurumu arasında yapılan bir çalışma sonucunda kursumuza katıldı.

Bu kişiler artık kuruma destekli olarak kayıtlı bulunmaktadırlar. Edindikleri mesleklere göre iş arayacaklar. Önceden vasıfsız olan veya mesleği olduğu halde alternatif meslek edinmek isteyen insanlarımıza, İş-Kur çeşitli imkânlar sunmuştur. Bizim buradaki amacımız doğrudan istihdamı sağlamak değil, vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini artırarak ileriki süreçlerde bu belgeleri kullanmalarına imkan sağlamaktır. Daha önceleri kişiler kurslara giderken kursiyerler ücret ödüyordu. Fakat şu anda ise İş-Kur kurslarda bedelleri kendisi bizzat karşılamakta ve kursiyerlere de ücretler ödemektedir. Kursiyerlerin almış olduğu belgeler aynı zamanda Milli Eğitim onaylıdır" dedi.

Hamiyet Özkaya, 2009 yılında yaklaşık bin 126 kişinin İş-Kur'un kurs hizmetlerinden faydalandığını ve bu kursiyerlerden 304 kişinin de kamu kuruluşlarındaki toplum yararına çalışma programlarından faydalandığını söyledi.

Deulcom International Genel Müdür Yardımcısı Rakibe Altuntaş ise Deulcom International'ın Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu eğitimli ve uzman bireyleri iş dünyasına kazandırmak amacıyla 1992 yılında kurulduğunu belirterek; "Kurulduğu günden bu yana eğitim sektöründe birçok ilke imza atan Deulcom International, her geçen gün yaptığı atılım ve yeniliklerle hizmet yelpazesini genişletmeye devam etmekte. Kurulduğu ilk yıllarda turizm sektöründeki ara personel açığını gidermeyi hedefleyen Deulcom International, gün geçtikçe bu yelpazeyi genişleterek turizmin dışındaki farklı sektörlere yönelik eğitimleri de programlarının içine aldı. Bugün buradaki kursumuz da bunun bir parçasıydı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 14:52:02
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 14:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?