17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Kuş cenneti yeşillenecek

KIRMITLI KUŞ CENNETİ’NE FİDAN DİKİLDİ

Osmaniye Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde 800 fidan dikildi.

Fidan dikimi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ülkemizde sınırlı sayıda olan kuş cennetlerinden birine sahip olan Kırmıtlı Kasabası’nın, turizm açısından önemine değinerek şunları söyledi:

“Kırmıtlı, cennet vatanımızın, cennet gibi bir köşesi. Dünyada ve Türkiye’de tanınan Yalıçapkını kuşunun da yaşadığı nadir kuş cenneti bölgelerimizden biri. Bu nedenle, bu bölgeye sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü Osmaniye’nin turizmden kazanacağı çok şeyler var.”

Vali Cerrah, Osmaniye’nin tarihi ve kültürel güzellikler bakımından oldukça zengin olduğunu da ifade ederek, Kastabala Vadisi ve ören yeri, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Haruniye Kaplıcaları’nın tanıtılması konusunda çalışmalar yapıldığını ifade etti. Kırmıtlı gibi doğal güzelliklere sahip olan bir bölgenin yeşillendirilmesinin önemine de dikkat çeken Vali Cerrah, dikilen fidanların yeterli olmayacağını söyleyerek, “Bu alanın yemyeşil olması lazım. Hem Kırmıtlı’nın kalkınması için hem de doğal güzelliklerimizin korunması bakımdan bu çok önemli” şeklinde konuştu. Vali Cerrah, fidan dikim törenine katılan hanımların sayıca çok olmasından ise ziyadesiyle memnun olduğunu dile getirerek; “Eğer bir soruna hanımlarımız el attıysa, bunu başarmamamız mümkün değil. Valiniz olarak sizlere her zaman destek olacağım” diye konuştu.

Kırmıtlı Belediye Başkanı Mehmet Doğan da, yarınlara daha yeşil bir dünya bırakmak için çalıştıklarını ifade ederek, “Unutmayın ki; bir ağaç, bir insan demektir. Bu sözü kendisine örnek alan insan, çağdaş insandır. Kastabala Vadimizi korumak ve yarınlara daha yeşil bir dünya bırakmak için yaptığımız çalışmalarda hepinizin desteğini bekliyorum” dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Dolgun ise Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kastabala Çevre Koruma Derneği’nin talebi ile fidan dikim etkinliğinin düzenlendiğini, bu etkinlik çerçevesinde 800 fidan dikileceğini ifade etti. Dolgun, Kastabala’nın barındırdığı doğal güzellikleri ve kuş çeşitliliği sebebiyle uluslararası düzeyde bir öneme sahip olduğunu söyleyerek, çevre korunmasında derneklerin verdiği destek için de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bölgeye 800 fidan dikildi.

KIRMITLI KUŞ CENNETİ’NE FİDAN DİKİLDİ
KIRMITLI KUŞ CENNETİ’NE FİDAN DİKİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 11:37:01
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 11:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?