19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

LYS'de peruk krizi!

LYS'DE PERUK KRİZİ

Osmaniye'de başörtülü bir kız öğrenci, 2010 Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) için başörtüsüyle girdiği salonda peruk takmak isteyince sınava alınmadı. Salondan çıktıktan sonra ikna edilmeye çalışılan kız öğrenci psikolojisi bozulduğu için geri dönmediğini söyledi.

LYS-2'ye girmek için Osmaniye Anadolu Lisesi'ne gelen Gaziantep Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu Zehra Aldemir (17), 13 numaralı salondaki 10 nolu sıraya oturdu. İddiaya göre, sınav gözetmeni kadın öğretmen yanına gelerek, "Başınızı açmak zorundasınız" dedi. Bunun üzerine Aldemir "Sınav başladığında peruk takacağım" diye cevap verdi. Ancak kadın gözetmen tekrar "Peruk takmak yasak" şeklinde cevap verince, Aldemir de bunun sorun olmaması gerektiğini söyledi.

Yaşanan bu diyalog üzerine Aldemir'in yanına sınıftaki diğer kadın gözetmen geldi. Kadın gözetmen Aldemir'e peruk takabileceğini ancak kulaklarının görünmesi gerektiğini söyleyince Aldemir, "Bu çok saçma böyle şey olur mu?" diye tepki gösterdi.

Sınıfta birçok kız öğrencinin uzun saçlı ve kulaklarının örtülü olduğunu ima eden Aldemir, "Daha önce de sınava girdim, başımı bu şekilde açtım" diye cevap verdi. Aldemir'in cevabı karşısında kız öğrenciyi ikna etmeye çalışan kadın gözetmen, "Sizi sınava alamam" deyince sınıftaki diğer öğrencilerin de rahatsız olduğunu düşünen Aldemir, sınav salonundan dışarı çıktı.

Salondan çıktıktan sonra kendisine müdahale edildiğini ve ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden Aldemir, şöyle konuştu: "Ancak benim moralim bozulmuştu. Psikolojik olarak da sınava girecek halim kalmamıştı. Bu nedenle geri dönmedim ve dışarı çıktım."

Bu arada Aldemir'i sınava getiren akrabası Necati Karataş ise uygulamanın yanlış olduğunu, hiç bir şekilde öğrenciye müdahale edilemeyeceğini sadece tutanak tutulması gerektiğini söyledi.

LYS'DE PERUK KRİZİ
LYS'DE PERUK KRİZİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 16:09:05
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 17:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bestami kesik IP: 212.175.244.xxx Tarih : 30.06.2010 10:09:01

görevli arkadaşa soruyorum. bir senin kızında başını kapatmak isterse ve de sıva almazlarsa o zaman ne yapacaksın. senin anenin, ninenin ve ejdadının başı kapalı değilmi. bir bu yaptıklarınızın hesabını ALLAh size soracak.