19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Mahalleliye icra şoku!

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde orman arazisine ev yapan yaklaşık 50 hane sahibine, Orman İşletme Müdürlüğü'nün başvurusu üzerine mahkemeden icra tebligatı gönderildi.

Şehit Mustafa Yağız Mahallesi'ne yıllar önce orman arazisi olduğunu bilmeden yerleşen vatandaşlar icra şoku yaşadı. Senet karşılığı bir kişiden arsa alan vatandaşlar, arazi tapusu almayı beklerken arsanın orman arazisi olduğunu öğrendiler. Bu süreç devam ederken orman arazilerinin 2B kapsamına alınmasını bekleyen mahalle sakinleri, evlerine gelen icra ücreti ile şok oldu.

Sigorta emeklisi olduğunu söyleyen Hüseyin Dalkıran, "Aldığım maaşla zaten zor geçiniyorum. Orman arazisine ev yaptığımdan dolayı bana 5 bin TL icra geldi. Bir hafta içinde ödemezsem hapse gireceğim. Eşim Fatma Dalkıran böbrek hastası, aldığım para bize yetmiyor. Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok. Yetkililerden yardım bekliyorum "dedi.

Orman İşletme Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilen mahalle sakinlerine "orman sayılan yere ev yaptırmak sureti ile işgal ve faydalanma" suçundan 3 ile 6 bin TL arasında para cezası ve 1 yıl hapis cezası verilirken, çoğu tarım işçisi olan vatandaşlar ne yapacaklarını bilmediklerini söylediler. Mahalle sakinleri, sorunlarının çözülmesi için yetkililerden yardım bekliyor. 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2013 Cumartesi 17:40:37
Güncelleme :9 Kasım 2013 Cumartesi 17:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?