19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

MEB’den usulsüz atamaya uyarı!

Osmaniye Sağlık Merkez Lisesi'nde görevli 3 öğretmenin yasal dayanağı olmamasına karşın başka okullara müdür yardımcısı olarak atanması üzerine sendikalar konunun üzerine gitti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın atamaları açıklamasını istedi.

Konunun Meclis'te de gündeme getirilmesi üzerine, atamaları yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdür Vekili İbrahim Tanışık'a "dikkatli ol" uyarısı yapmakla yetinildi.

CHP sordu, bakan yanıtladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin soru önergesini yanıtladı. Çelik, Osmaniye Merkez Lisesi öğretmenleri Hasan Uçar'ın 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na, Oktar Alicik'in Merkez Ticaret Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi'ne, Sait Başkurt’un ise Münire Hanım İlköğretim Okulu'na müdür yardımcısı olarak atanmasıyla ilgili haberlerin basına yansımasının ardından, inceleme başlatıldığını söyledi.

Çelik, inceleme sonucunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Atama Şube Müdür Vekili İbrahim Tanışık'ın "ilgili yasaların uygulanmasından daha dikkatli ve hassas davranması konusunda" uyarıldığını kaydetti.

 

ANKA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 12:21:45
Güncelleme :18 Eylül 2008 Perşembe 13:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?