19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Memur-Sen'den çarpıcı açıklamalar

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Darbecilerin çarkına su taşımak sendikacılığa yakışmaz" dedi.

Gündoğdu, Osmaniye'de Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sivil Toplum, Sivil Anayasa ve Memur-Sen" konulu konferansta, 2 tür sendikacılık olduğunu belirterek, "Biri darbesever sendikacılık, diğeri darbesavar sendikacılık. Darbecilerin çarkına su taşımak sendikacılığa yakışmaz, bu bize yakışmaz. Memur-Sen, 'Ortak Akıl Hareketi'ni bunun için kurup öncülük etti. Sendikacılık anlayışlarımızın olmazsa olmazlarından biri de inşacı ve dönüştürücü sendikacılıktır" dedi.

İnsanlık adına da sendikacılık yaptıklarını belirten Gündoğdu, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulmü, Türkiye'de düzenledikleri mitinglerle protesto ettiklerini hatırlattı.
Gündoğdu, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretini de değerlendiren Gündoğdu, "30 ülke arasından Türkiye'nin seçilmesi bir avantaj olabilir. Ancak bu seçilmenin karşılığında talepler ve bu taleplere vereceğimiz cevaplar için sayın Başbakan'dan dileğimiz; vereceğiniz cevaplar tıpkı Danimarka'ya verdiğiniz cevaplar gibi dik olsun ki, bu millet sizi izlemeye devam etsin" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda geçtiğimiz ay helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan da övgü ile bahseden Ahmet Gündoğdu, ''Yazıcıoğlu, 17 yıllık arkadaşım ve dostumdu. Hayatta iken sendikamız ile yakından ilgilenmiş ve sorunlarımızın çözümü konusunda, sıkıntılarımızı meclise taşımak için her zaman işbirliği içinde olduğumuz değerli ve örnek bir siyasetçiydi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 13:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?