18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Meslek Lisesi öğrencilerinden defile

Osmaniye Rahime Hatun Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri yıl sonu defilesi düzenledi.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen defile öncesi Merve Duru, Şeyma Nur, Meral Arslan, Fulya Gülseren adlı öğrenciler gitarları ile şarkılar söyledi.

Açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Fatma Tülay Keskiner, okulun 1954 yılından günümüze kadar Türk Milli Eğitimi'nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda genç kız ve kadınlar öncelikle olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu söyledi.

Keskiner, "Amacımız; üretici bir toplum yaratmak, kadın iş gücünü aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak şekilde yetiştirmektir. Yine genç kız ve kadınlarımızı çağımızın ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uygun, endüstri ve hizmet alanlarında ihtiyaç duyulan mesleklere hazırlamaktır. Öğrencilerimiz tarafından sunulacak olan giysiler, ders programı çerçevesinde öğrencilerimizin yıl içinde yapmış oldukları çalışmalardır. Beğenilerinize sunacağımız servislerimiz, yiyecek-içecek hizmetleri alanı öğrencileri tarafından hazırlanmıştır. Büyük emeklerle bizlere bu programı hazırlayan ve sunan öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca programımızı onurlandıran valimizin eşi sayın Zehra Kemelek ile Nuran Yılmaz hanımefendileri ve Osmaniyemizin siz saygıdeğer hanımlarına da şükranlarımı sunarım" dedi.

Okul öğretmenlerinden Meral Özer ve Hacer Kıllı'nın sunumunda Cimcime Ahmet Orkestrası eşliğinde piste çıkan Gülin Özgen, Hatice Demirel, Esma Enmek, Elif Eskioğlu, Büşra Yılmaz, Ayşegül Kahveci, Çiğdem Baykal, Özlem Gümüş, Çiğdem İnce, Maşide Aktürk, İmren Özkan, Esra Doğru, Elif Ekiz, Kübra Dingil, Ayşegül Kocaman, Emine Kılınç, Fatmanır Şen, İmran Güneş, Nazife Yalçınbaş, Hatice Ünlü, Gülay Küpeli, Şeyma Kılınç, Merve Hazar ve Ayşe Güldane isimli öğrenciler, kendi hazırladıkları günlük elbise ve abiye kıyafetleri sundular. Gülin Özgen isimli öğrenci de batik tekniği uygulanarak kumaş ve takının buluşmasını dans eşliğinde sundu.

Öğretmenlerinin yönetiminde defileye hazırlanan öğrenciler, çıktıkları pistte profesyonel mankenlere adeta taş çıkartırcasına büyük bir ustalıkla davetlilere hünerlerini gösterdiler. Davetliler de öğrencileri ayakta alkışladılar.
Defilede ayrıca yine öğrencilerin hazırladığı çeşitli ikramlar yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 17:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?