19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Meyan şerbeti şifa dağıtıyor

Osmaniye'de 37 yıldır meyan şerbeti satan Halil Geçer, meyan şerbetinin serinlemeye yardımcı olduğu gibi hücrelere, böbreklere ve kadın hastalıklarına da iyi geldiğini söyledi.

Geleneksel kıyafetiyle yaklaşık 37 yıldır meyan şerbeti satan ve bu işin baba mesleği olduğunu söyleyen "Ballı Dayı" lakaplı Halil Geçer, sıcaklarla birlikte satışlarının önemli oranda arttığını söyledi. 72 yaşındaki 6 çocuk babası Geçer, "Meyan şerbeti hem serinletiyor hem de birçok hastalığa şifa oluyor" dedi.

Meyanın yararlarını bilen ve müdavimi olanların düzenli olarak her gün bir bardak şerbetini içtiklerini belirten Geçer, "Tamamen doğal olan meyan kökünden elde ettiğimiz şerbet, böbreklere iyi gelir ve böbrek iltihaplanmalarını önler, insan beynindeki hücrelerin yaşlanmasını geciktirir. Anne karnındaki bebeğin gelişmesine yardımcı olur. Kadın hastalıklarına iyi gelir. Enerji verir ve daha birçok insan sağlığına yararlı özelliği bulunmaktadır" diye konuştu.

Asitli ve şekerli içeceklerin yerine meyan şerbetini tercih ettiklerini belirten vatandaşlar ise, "Kolalı içecekler hem asitli, hem şekerli olduğu için bir süre sonra insanı rahatsız ediyor. İlk başta soğukluğu nedeniyle susuzluğu giderse de daha sonra insanı tekrar susatıyor. Halbuki meyan şerbeti, hem serinletiyor, hem susuzluğu gideriyor, hem de şifa veriyor" şeklinde konuştular.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 12:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?