17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

MHP İl Kongresi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, ülkede terörle mücadele etmiş kahramanlara terörist muamelesi yapıldığını öne sürdü.

MHP Osmaniye Merkez İlçe Teşkilatı 9. Olağan Kongresi yapıldı. Belediye Çamlık Sosyal Tesisleri'nde yapılan kongrenin divan başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, üyeliklerini ise İsmet İpek ile Bekir Alibekiroğlu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede, başkanlık için aday olan Adem Kara ve Ali Aksoy birer konuşma yaptı. Kara, Milliyetçi Hareket'in Türk milletinin umudu haline geldiğini ve MHP'yi tek başına iktidar yapmak için mücadele edeceğini söyledi. Aksoy da, kendi döneminde 2 milletvekilliği ve 9 belediye başkanlığı kazanıldığını belirterek, bundan sonraki hedefinin 4 milletvekilliğini de almak ve Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'yi başbakan yapmak olduğunu söyledi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Yıldırım ise, ABD ve Avrupa'nın talimatları doğrultusunda demokratik açılım adı altında Türkiye'nin bölünmeye doğru sürüklendiğini savundu. Yıldırım, "Örgütlü bir yıpratma politikası uygulanıyor. Türkiye ekonomik olarak çökertiliyor. Ülke cemaatlerin eline teslim ediliyor" dedi.

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de yıpratılmaya çalışıldığını vurgulayan Yıldırım, "Bugün ne yazık ki vatan hainlerinin sözleri ile terörle mücadele etmiş kahramanlar hapse atılıyor. Güneydoğu'da bölge komutanlığı yapmış, terörle başarılı mücadeleler vermiş kahraman komutanımız, iki işbirlikçi vatan haininin sözleri ile vatan haini ilan edilerek hapse konmuştur. Bu çok elim bir durumdur" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kayıtlı 420 delege oy kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?