17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Mikserde sigara sevkiyatı

ÇİMENTO MİKSERİNDE SİGARA SEVKIYATI

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği operasyonda, çimento mikserinin içinde 60 bin 50 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Doğu ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri kaçak sigarayı Batıya sevk etmeye çalışan şebekeler her geçen gün farklı bir yöntem deniyor.

Bir ihbarı değerlendiren KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'ndaki bir dinlenme tesisi yakınında İbrahim Taş'ın (36) kullandığı 33 RN 783 plakalı TIR'ı izlemeye başladı. Otoyolda polis kontrol noktasında durdurulan TIR'ın arkasındaki 33 BBV 31 plakalı çimento mikserinde yapılan aramada, silobasın tabanına V şeklinde yapılan bölümde kaçak sigara ele geçirildi.

Ele geçirilen ve yurda kaçak yollarla sokulduğu anlaşılan 60 bin 50 paket gümrük kaçağı sigaranın piyasa değerinin 300 bin TL olduğu bildirildi. TIR ve çimento mikseri ile kaçak sigaralara el konulurken, sürücü İbrahim Taş ve yanında bulunan Ozan Yurttaş (28) hakkında kaçak sigara bulundurmak ve nakletmek suçlarından yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Bu arada çimento mikseri içerisinde inceleme yapan polisler, sigaraları saklamak için mikserin özel dizayn edilmiş bölümlerini görünce hayrete düştü. Çimento atıkları ile dolu mikserin içine giren polisler, sigaraları çıkarmada oldukça zorlandı. Polisler, çimento atıklarından korunmak için maske kullanmak zorunda kaldı.

ÇİMENTO MİKSERİNDE SİGARA SEVKIYATI
ÇİMENTO MİKSERİNDE SİGARA SEVKIYATI
ÇİMENTO MİKSERİNDE SİGARA SEVKIYATI
ÇİMENTO MİKSERİNDE SİGARA SEVKIYATI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 14:52:02
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 17:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?