18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Milletvekili Necati Uzdil, Muhtarların sorunlarını dinledi

Milletvekili Necati Uzdil, Muhtarların sorunlarını dinledi
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şaban Cantorun," Bugüne kadar 2 yıllık süreç içerisinde iktidar partisinin milletvekilleri bir kere olsun bizimle toplanıp, sorunlarımızı dinlemedi. Biz de Necati beyden rica ettik ve sağ olsun toplantımızı kabul etti. İnşallah kendisi bizlerin sorunlarına sahip çıkacaktır" dedi.
Bugüne kadar devamlı olarak muhtarlarla birlikte olduğunu ve onların sorunlarını gerekli yerlere taşıdığını belirten Necati Uzdil," Kendi sorunlarınız ile ilgili, Osmaniye'nin sorunları ile ilgili düşüncelerinizi bana bildirirseniz, hem bana yardımcı olmuş olursunuz hem de kendi sorunlarınızı gündeme getirmenize vesile olursunuz. Biliyorsunuz Meclis'te Kamu Yönetimi Yasası hazırlandı. Bunun nedeni olarak da yerel yönetimi güçlendirelim diyorlar. Biz de yerel yönetimin güçlendirilmesinden yanayız. Hatta bizim bu konuda bir de programımız var. Yalnız dikkat etmemiz gereken konular olduğunu da söylüyoruz. Bunlardan bir tanesi biz ulus devletiyiz. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü her şeyden önemli. Bazıları istiyor diye, AB istiyor diye güçlü bir devleti küçük küçük parçalar halinde bölmeye kimsenin hakkı yok. Bizler ve sizler buna asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Muhtarların yerel yönetimler içinde çok önemli rol oynadığına da değinen Uzdil şunları söyledi:" Yerel yönetimin üç ayağı var. Bana göre bunun birinci ayağı muhtarlardır. İkinci ayağı belediye, üçüncü ayağı ise Özel İdare'dir. Özel İdare'nin paraları devletten gelir ve buradaki il genel meclisi üyeleri kanalıyla işlerini yürütür. Belediyeler de yine devletten gelen paralar ve kendi gelirleri ile hizmet verir. Peki belediyenin gelirlerini yükselt, belediye başkanlarının gelirlerini yükselt, ya muhtarlarımız? Benim muhtarlarımı perişan et, yetkilerini kullanamaz hale getir. Buna kimsenin hakkı yoktur. Çünkü sizler yerel yönetimin en güçlü ayağısınız. Kendi mahallenizdeki vatandaşınız için tavrınızı koymalısınız.
Bu arada muhtarların son zamanlarda mahalle temsilcileri adı altında bazı kimselerin görev yaptığını bildirmesi üzerine Milletvekili Necati Uzdil," Evet devlet vatandaşlara yardım ediyor. Devlet, yardım etmez, görevini yapar. Peki bu yardım nasıl yapılıyor? Yardımlar mahalle temsilcileri tarafından yapılıyor. Dağıtılan yardımlardan benim muhtarımın haberi dahi yok. Halbuki o mahallede yaşayan ve o mahallenin insanını en iyi bilen sizlersiniz. Sizler yanlış yapmamak için çalışırsınız. Sizlerle işbirliği yapmadıkları sürece en büyük yanlışı yaparlar. Devletin görevi gıda dağıtmak, kömür dağıtmak, sadaka vermek değildir. Devletin görevi vatandaşını kömür alacak, ailesini geçindirecek, çocuğunu okutacak duruma getirmektir. Bizim bildiğimiz devlet budur." şeklinde konuştu.
Toplantının son bölümünde AB ile ilgili görüşlerini bildiren Necati Uzdil," Biz AB'ye karşı değiliz. Ancak AB'ye kendi kimliğimiz ile, örf ve adetlerimiz ile, inancımız ile girmemiz gerekir. Yalvararak değil, taviz vermeden hakkımız alarak girmeliyiz" dedi. Uzdil, muhtarların maaşlarının da çok düşük olduğunu ve bu konuda meclise önerge vereceklerini bildirerek, iktidar partisi milletvekillerini de bunun için destek vermeleri gerektiğini bildirdi.

akdeniz gazetesi
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 09:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?