21
Mayıs
2024
Salı
OSMANİYE

Minik gazeteciler, profesyonellerden eğitim aldı

Bir gazete çıkarmak için kollarını sıvayan Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nun küçük öğrencileri, profesyonel gazetecilerden eğitim aldı. Küçük gazeteci adaylarına Osmaniye Aktif Gazeteciler Derneği İkinci Başkanı Ali Celal Kaymak ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Medya Gazetesi sahibi İlyas Kör eğitim verdi.

Okulun Basın Yayın ve Haberleşme Kolu tarafından bir okul gazetesi çıkarmayı düşündüklerini belirten Yavuz Selim İlköğretim Okulu Müdür Vekili Mehmet Bereketoğlu, "Okulumuza ait bir gazete çıkarmayı düşünüyoruz. Bu nedenle tecrübeli gazetecilerin bilgilerinden yararlanmayı uygun gördük. Öğrencilerimiz sizlerden aldıkları bilgilerle kendi gazetelerini çıkaracaklar" dedi.
Kaymak, okulun Basın Yayın ve Haberleşme Kolu’nda görevli olan İshak Akgüner, Arzu Mamık ve Feride Ürün adlı öğretmenlerle görev alan öğrencilere gazetenin haber yazımını, haber yazımında dikkat edilecek hususları ve bir haberin nasıl hazırlanacağı konularında detaylı olarak bilgi verdi.

Medya Gazetesi sahibi İlyas Kör ise hem gazetenin sayfa dizaynı hem de dizgisinin nasıl yapılması gerektiği konularını, programların nasıl kullanıldığını bilgisayarda uygulamalı olarak gösterdi. Mehmet Bereketoğlu, yardımlarından dolayı Ali Celal Kaymak ve İlyas Kör’e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 15:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?