19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Mobil sorgulama dönemi

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü, uygulama noktalarında sorgulama işlemlerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek için "Taşınabilir Bilgisayar Sorgulama Cihazı" aldı.

İstiklal Mahallesi Palalı Süleyman Caddesi Cumhuriyet Meydanı yanında trafik ekiplerinin yaptığı araç kontrollerinde ilk defa kullanılan cihaz ile Mobil Ofis Uygulama sorgulaması yapıldı. Proje çerçevesinde hedeflerinin vatandaşlara daha iyi ve kaliteli hizmet vermek olduğunu ifade eden Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Adnan Çetiner, "Zamandan tasarruf etmek için polnet bilgisayar projelerine uydu üzerinden bağlanarak araç ve sürücülere ait bilgilerin daha hızlı bir şekilde kontrolünü yapan taşınabilir bilgisayarlar, trafik ekiplerimizde kullanılmaya başlandı" dedi.

Cihazın tanımını yapan Adnan Çetiner, "Taşınabilir bilgisayarlı sorgulama cihazları; kimlik bilgileri, kimlik numarası, sürücü ve araç sorguları ile şahıs ve belge sorguları, sürücülere yazılan cezaları kaydetme, belgeye el koyma, belgeyi geri alma ve yakalama işlemlerini kaydedebilmektedir. Cihaz ile ayrıca yazılı ve sesli mesajlaşma yapılabildiği gibi, cihaz aracılığı ile ekiplerin konum bilgileri ile yapmış oldukları iş ve işlemler de uydu aracılığı ile ofis ortamından takip edilebilmektedir" şeklinde konuştu.

Taşınabilir Bilgisayar Sorgulama Cihazlarından il merkezinde 6, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde 1'er adet olmak üzere toplam 8 adet olarak ekiplere tahsis edildiğini kaydeden Çetiner, "Cihazların kullanılması ile birlikte daha önce telsiz aracılığı ile yapılan sorgulamalar esnasında sorgulama sonucunu bekleyen sürücülerin uygulama noktasında bekledikleri süre yarı yarıya azalmış ve uzun süren beklemelerin önüne geçilmiştir. Ayrıca haber merkezi ile olan telsiz haberleşme yükü de ortadan kalkmıştır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?