17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

'Muhtarlar da siyasetin içinde olacak'

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, bundan böyle muhtarların da siyasetin içerisinde olacağını söyledi.


Özünal, muhtarların sorunlarını dinlemek amacıyla geldiği Osmaniye'de, ilk olarak Vali Zübeyir Kemelek'i makamında ziyaret etti. Daha sonra Osmaniye Muhtarlar Derneği'ne geçen Özünal, burada mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Buradaki toplantıya, Osmaniye Belediye Başkanı Davut Çuhadar ile Kadirli Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Akdoğan ve yönetim kurulu da katıldı.


Özünal, bu yıl 21 ilde bölge toplantısı düzenlediklerini belirterek, "Bugüne kadar gezdiğim yerlerde apayrı duygulara sahip oldum. Osmaniye'ye gelmeden önce tüm çevredeki muhtarlarımızı haberdar edip, bir araya gelerek sorunlar ve problemlerin çözümü için istişarelerde bulunduk. Yararlı da olduğunu düşünüyorum" dedi.
Muhtarların birçok sorunu olduğunu vurgulayan Özünal, "Muhtarlarımızın, gerek özlük hakları ve gerekse ödenekleriyle ilgili sorunları hat safhada. Bununla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. Gerek İçişleri Bakanlığı, gerek Başbakan ve siyasi muhalefet liderleriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 53 bin muhtarın bilgi birikimi ne kadar yüksek ve fazla olursa o kadar çok ülkesine ve halkına daha iyi çağdaş hizmet sunar" diye konuştu.


Bu arada Belediye Başkanı Davut Çuhadar'ın muhtarlara verdiği bilgisayar desteği ile tüm il ve ilçelere örnek olmasını ümit ettiğini vurgulayan Özünal, şunları söyledi:
"Muhtarlarımız, bilgisayar sayesinde işlerini daha kolay ve hızlı yapmış oluyorlar. Umarım bu yardım, bütün il ve ilçelerimizdeki belediyelerimize de yansır. Çünkü muhtarın yasal olarak belki biraz gücü varsa da, maddi olarak gücü yoktur. Belediye Kanunu'nda her ne kadar 'muhtarlara da yardımcı olunur' denilmişse de, bu konuda Osmaniye Belediyesi önderlik yapmıştır."


Muhtarların da bundan böyle siyasetin içerisinde olacağını kaydeden Özünal, "Muhtarlarımız, A veya B partisi ne olursa olsun doğrudan doğruya siyasete gireceklerdir. Ayrıca, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliklerinde siyasete girerek kendilerine yeni bir aşama yapmalarını istiyoruz. Muhtarın, ne kadar tarafsız olduğunu, bir siyasi partiden seçilmeyen kişiler olduğunu biliyoruz. Muhtar, artık bulunduğu kabuğu kırarak bundan sonra bir siyasi parti içerisine girerek ve herhangi bir siyasi partiden seçilerek göreve gelmesini istiyorum. 53 bin muhtar 70 milyonu temsil ediyor. Ben öyle güzel yerlerde toplantılar yaptım ki, inşallah bu çağrımı değerli siyasi iradeler değerlendirecektir. Muhtarlarımızın da partilerde değerlendirilmesi yönünde onların yakınlıklarını ve gayretlerini bekliyorum. Yerel seçimlere kadar bu bizim gündemimizdedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?