18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Muhteşem defile

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Vali Celalettin Cerrah’ın eşi Hülya Cerrah himayesinde, Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından “Sanat, Altın Bileziktir” defilesi düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen defile öncesinde konuşan Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Fatma Tülay Keskiner, yapmış oldukları etkinliği Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e armağan ettiklerini söyledi.

Keskiner, “Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, ülkemizde görülen hızlı atılım ve ilerleme çabaları sonucu, kızların okumasına çok geniş ölçüde yer verilmiş; özellikle mesleğe ve ev kadınlığına yönelen meslek okullarının açılmasına başlanmıştır. Günümüzde eğitim-öğretim çalışmalarında aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak, düşünen, araştıran, teknolojiyi takip eden, yaratıcı ve üretici bireyler yetiştirmek hedeflerimizi oluşturmaktadır. Bu hedeflerimizi gerçekleştirebilme yolunda mesleki eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin yıl içinde yapmış oldukları çalışmaların bir bölümünü sizlerle paylaşmak istedik” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bizim için önemli ölçülerden biri kızların ve erkeklerin okullaşma oranıdır. Bu, bizim açımızdan gelişmişliğin bir göstergesidir. Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. Hem ilköğretimde, hem de ortaöğretimde kız ve erkeklerin okullaşma oranı paralellik göstermektedir. Bazı yerlerde kız çocuklarının okullaşma oranının çok düşük olduğu gözlenmesine rağmen ilimiz, Akdeniz illerinin içerisinde okullaşmanın en yüksek olduğu 3. il durumundadır.”

Kılıç, okullaşma oranının kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu da vurgulayarak, “Bugün burada bunun başarıya dönüştüğünü, ete kemiğe büründüğünü, sanatsal bir faaliyetin icrası olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Osmaniye’de yakında bir Kız Meslek Lisesi’nin temelinin atılacağı müjdesini de veren Kılıç, defilede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin verdikleri konser defileye renk kattı. Okulun müzik öğretmenlerinden Özlem Dulkadir ve öğrencilerinin seslendirdiği Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği eserleri coşkulu alkışlar eşliğinde dinlendi. Konserin ardından Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim-Üretim Teknolojisi ve Aksesuar-El Sanatları Bölümü öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan defile sergilendi. Günlük giyim, Eşofman-Pijama, Kaban-Tayyör, Abiye ve 1925-1950 yılları arası Cumhuriyet dönemi giysileri gibi bölümlerden oluşan defilenin son kısmında sergilenen Türk Bayrağı ve Türkiye Haritası temalı iki kıyafet ise defilenin gözdesi oldu. Defile sonrasında Hülya Cerrah’a Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan işlemeli örtü takdim edildi.

Hülya Cerrah burada yaptığı konuşmada defilede emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, “Bugün yapılan defileye oldukça yoğun ilgi olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Hepimizin bir şekilde sanatı ve sanatçıyı desteklemesi lazım. Bugün bu defileyi izlemek de sanata verilmiş bir destektir” şeklinde konuştu. Defile sonunda sergilenen Türkiye haritası ve Türk Bayrağı temalı kıyafetlerin kendisini çok duygulandırdığını da belirten Hülya Cerrah, defilede emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Defileyi Hülya Cerrah’ın yanı sıra protokol mensuplarının eşleri, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve çok sayıda Osmaniyeli izledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 18:26:06
Güncelleme :17 Mayıs 2012 Perşembe 18:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?