19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Müze depreme karşı güçlendiriliyor

Osmaniye Müzesi olarak tahsis edilen eski Osmaniye Valiliği binasında depreme karşı güçlendirme çalışması yapıldığı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Veli Aba, binada çalışmaların başlatıldığını belirterek, "Müze binası olarak tahsisi edilen binada yapılan incelemede, depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması gerektiği tespit edildi. Biz de bakanlıktan onay alarak binanın depreme dayanıklı olması için güçlendirme çalışmalarını başlattık" dedi.

Vatandaşların müzenin ne zaman açılacağını merak ettiğini bildiklerini ifade eden Aba, şunları söyledi:  "Müzemize eserleri taşımadan önce binanın güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor. Müze binasının zemin etüt ve betonarme inceleme çalışmaları yapıldı. Buna göre binada güçlendirme çalışmaları yapılacak."

Bu arada, binanın güçlendirme çalışmaları için ödenek sorununun da halledildiğini bildiren Veli Aba, "Güçlendirme çalışmaları için ve binanın tam olarak hazır hale getirilmesi için 500 bin TL. ödenek ayrıldı. Bunun 200 bin TL.'si geldi. 200 bin TL.'si önümüzdeki aylarda gelecek. Geriye kalan 100 bin TL. ise 2010 yılının başında gelecek" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 14:10:52
Güncelleme :17 Ağustos 2009 Pazartesi 14:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?