19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Müzecilik kursu açıldı

OSMANİYE’DE MÜZECİLİK KURSU AÇILDI

Osmaniye Kent Konseyi ve Osmaniye Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından sağlanan teknik destek ile ‘Müzecilik Kursu’ açıldı.

Belediye Çamlık Sosyal Tesislerinde başlayan ve 21 kişinin katıldığı kursun her gün 13.00 – 17.00 saatleri arasında 15 gün süreceği kaydedildi. Müzecilik kursunda eğitimler DOĞAKA Uzman Danışmanı Eski Adana Müze Müdürü İsmet İpek tarafından verilecek.

Açılışta bir konuşma yapan Osmaniye Kent Konseyi Genel Sekreteri Hayrettin Aslan, kent müzesi yapma düşüncesinin çok önceden belirlendiğini ve bu düşünceyi kent konseyi olarak olgunlaştırdıklarını kaydetti. Kent Konseyi Kültür ve Turizm Meclis Başkanlığının kent müzeleri ile ilgili bir proje hazırladığını anımsatan Aslan, "Hazırlanan bu projeyi biz Osmaniye Belediyesine sunduk. Belediye Başkanımız Kadir Kara Kent Müzesi ile ilgili bu projeyi incelediklerini çok önemsediklerini, birçok ilin kent müzelerini gezdiğini ve bunların en güzelini Osmaniye’ye yapmak isteğini söyledi. Biz bir gurup arkadaşlarımızla birlikte, Beypazarı, Bursa ve İstanbul kent müzelerini dolaşarak oradaki incelemelerimizi yaptık. Gerçekten kent müzesi ile ilgili çok geniş bilgiye sahip olduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 11:24:00
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 14:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?