19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Müzeler Haftası etkinliği düzenlendi

Kadirli Lisesi tarafından, Müzeler Haftası dolayısıyla Sülemiş Tesisleri'nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Kadirli Lisesi Müdürü Mehmet Başdoğan, "Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilelim. Elimizden gittikten sonra pişman olmak bir işe yaramaz. Ülkemiz gerek müze, gerekse müzelerde bulunan tarihi eserleri ile dünyanın en zengin ülkelerinden bir durumdadır. Bu değerlerimizi koruyalım" dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ise konuşmasında Kadirli'ye bağlı olan ve ilçenin sembolü haline gelen Karatepe Aslantaş Müzesinin, Kadirli sınırları içerisinde olmasına rağmen Osmaniye'ye bağlı olarak gösterildiğini, bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını ve herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kadirli'nin yaylalarını, ekonomik ve sosyal yaşamını, Karatepe ve Anavarza'yı anlatan "Kadirli Belgeseli" gösterildi. Ayrıca, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halkoyunları ekibi gösteri sundu. Gösterinin ardından Kadirli Lisesi tarafından hazırlanan tarihi eserler ve Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan dünyaca ünlü Karatepe Kilimleri ve el işi sergileri gezildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 10:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?