19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

OGED, kermesi dualarla açıldı

OGED, KERMESİ DUALARLA AÇILDI

Osmaniye Gençlik Eğitim Derneği (OGED) tarafından Gülistan Kız Kur’an Kursu yararına kermes düzenlendi.

Şehit Mehmet Eroğlu Caddesi Ticaret Borsası yanındaki Kermes’in açılışında konuşma yapan Müftü Ramazan Çortul, "Haberlerde görüyoruz. Doğan çocuğunu çöp konteynırına atan, çöp sepetine atan anneler var. Şimdi cahiliye döneminde kız çocuğunu diri diri toprağa gömen insandan, şimdi diri diri bu yavrusunu götürüp çöpe bırakan annenin ne farkı var? Onun yaptığı bu davranış bir cahiliye devri değilmidir? Bir cahiliye zihniyeti değil midir? Cenabı Allah’ın bereket ve rahmeti ile buluşabilmek için, her türlü felaketlerden uzak kalabilmek için her dönemde, her zaman Kur’an ahlakına, Kur’an eğitimine muhtacız. Bundan dolayı biz Kur’an eğitimi yapıyoruz. Ülkemizde terör olmasın diye Kur’an eğitimi yapıyoruz. Ülkemizde bebekler çöpe atılmasın diye Kur’an eğitimi yapıyoruz. Ülkemizde ve insanlık aleminde anne rahmindeki çocuklar bıçaklanmasın diye Kur’an eğitimi yapıyoruz. Dolayısıyla Kur’ın şefkati bizi kollayacak, kucaklayacak ve Allah’ın rahmeti devamlı üzerimize olacaktır" dedi. Müftü Çortul, 1 yıl boyunca kermesin hazırlıklarını yapan bayanlara da teşekkür etti.

Açılışa katılan Belediye Başkanı Kadir Kara da kermesin hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından kermesin açılışı yapıldı.

OGED Onursal Başkanı Ali Onur, kermeste bayanların hazırladığı el emeği göz nuru çeyizlerin, çeşitli yiyecek ve tatlıların yer aldığını belirterek, “Bu kermesten elde edilecek gelir, Gülistan Kız Kur’an Kursu’na kalacaktır. Orada eğitim gören hanım kızlarımızın ihtiyaçları karşılanacaktır. Dolayısıyla hayırlı bir iş yapmak isteyen tüm Osmaniyelileri kermesimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

OGED, KERMESİ DUALARLA AÇILDI
OGED, KERMESİ DUALARLA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2011 Pazartesi 14:21:01
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 16:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?