19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

OGİAD hizmet binası açılışı

Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği (OGİAD) yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Yeni hizmet binasının açılışında konuşan OGİAD Başkanı Mahmut Keten, amaçlarının; Osmaniye ekonomisini kalkındırmak ve geliştirmek olduğunu belirterek, "Bu çerçevede üye sanayici, esnaf, tüccarlarımız ile bilim adamı, konusunda uzman eğitmenleri bir araya getirerek, Osmaniyeli iş adamlarımızın liderlik, iş idaresi-yönetimi, yatırım planlaması, kurumsallaşma, ihracat, döviz girdisi sağlayacak düşünce ve hareket kabiliyetlerini geliştirerek, doğru karar vermelerini sağlamak, ayrıca çalıştırdıkları yönetici ve çalışanlarının iş yapma kabiliyetlerine katkı sağlamaktır. Tüm bu faaliyetlerin yapılacağı yeni hizmet binamız; Ali Kabul Toplantı Salonu, Serdar Kılıç Dersliği, seminer salonu, başkan, genel sekreter ve bağlı elemanların çalışma odaları ile 750 metrekarelik alanda verecektir" dedi.

Türkiye Sanayicileri ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral de, artık dünyada ve Türkiye'de her şeyi devletten beklemenin zamanının geçtiğini ifade ederek "Devletin gücünü, etkinliğini yerinde kullanmak için ana unsurlara odaklanması gerekiyor. Bunun dışında bir çok konu gönüllü kuruluşlar tarafından kapsanabiliyor. İş dünyası alanındaki bu sivil toplum kuruluşu OGİAD, çok önemli bir görevi ifa ediyor. Çok yoğun iş hayatındaki iş adamlarını ben arenadaki gladyatörler gibi görüyorum.

Öyle bir mücadele içerisine girmişler ki, tek amaçları o arenadan canlı ve sağ çıkmak. Şu anda dünya ekonomisindeki iş adamları da bundan farklı değil. Onlar da hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu noktada iş adamlarımız 'benim eksiğim ne?', 'tamamlamam gereken hangi unsurlar var', 'ne gibi eksikliklerim var' diye dönüp geriye bakamıyorlar. İşte burada OGİAD gibi, TUSKON gibi, GÜNSİAD gibi sivil toplum kuruluşları devreye giriyor ve onların eksikliklerini tespit ederek, tıpkı hastalara olduğu gibi onlara drajeler vererek iyileştiriyorlar" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit Erbalcı, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, OTSO Başkanı Arif Taşkaya da katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 15:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?