17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Öğrenciler yararına kermes

Osmaniye Gençlik Eğitim Derneği (OGED) tarafından Gülistan Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencileri yararına kermes düzenlendi.

Atatürk Caddesi'ndeki eski Yalçın Mağazası yerinde düzenlenen kermesin açılışını Belediye Başkanı Davut Çuhadar yaptı.

Gülistan Yatılı Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Ali Onur, açılış öncesi yaptığı konuşmada, "66'sı yatılı toplam 120 öğrencimize eğitim veren Gülistan Yatılı Kız Kur'an Kursu'nu tamamladık ve hizmete açtık. OGED'in büyük desteği ile hizmete giren Kur'an kursunda, kız öğrencilerimize hem Kur'an öğretiyoruz hem de dini vecibelerini en iyi şekilde yaşamalarının eğitimini veriyoruz. Her geçen gün bozulmakta olan yeni neslimizi koruma altına almak için bunlar çok önemli kavramlardır. Gerek Kur'an kursumuzun yapılmasında ve gerekse kermesimizin düzenlenmesinde emeği geçen başta OGED Başkanı Hacı Mehmet Velipaşaoğlu olmak üzere tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar ise, Gülistan'ın manasının gül diyarı, gül bahçesi olduğuna dikkat çekerek, "Osmaniyemiz de gül diyarı olsun. İnsanlarımız hizmetlerin en iyisine layıktır. İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır. OGED de kızlarımızın dini vecibelerini daha iyi öğrenmesi için Gülistan Yatılı Kız Kur'an Kursu'nu yaptırarak bu yolda büyük katkı sağlamış. Şimdi de bu kermesi düzenliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kermesin açılışı yapıldı. Çoğunlukla çeyiz türü eşyaların satışa sunulduğu kermeste, günlük olarak hazırlanan yiyecekler de satışa sunuluyor.

Kermesin 1 hafta açık kalacağını belirten Hacı Mehmet Velipaşaoğlu, çeyiz hazırlayan bayanların mutlaka kermesi ziyaret etmesini ve esnafın da yemek ihtiyaçlarını kermesten karşılamalarını istedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?