17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Öğrencilerden "Çanakkale" sergisi

ÖĞRENCİLERDEN

Osmaniye 75. Yıl İlköğretim Okulu’nun Okul Aile Birliği tarafından ‘Çanakkale’ konulu resim sergi açıldı. Sergiyi gezen vatandaşlara öğrenciler tarafından resimler üzerinden Çanakkale Zaferi anlatıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda açılan ve bütün gün açık olan sergide 100’ün üzerinde Çanakkale Savaşı’nın nasıl kazanıldığını ve askerlerin o günün zor şartlarında zaferi nasıl kazandıklarını anlatan fotoğraflar sergilendi.

Çanakkale şehitlerine olan vefa borcunu ödemek ve gelecek nesillere Çanakkale Zaferi’ni anlatmak için böyle bir sergi düzenlediklerini söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Atalay, “Okul Aile Birliği olarak, Çanakkale Zaferi ve şehitlerinin 95. yıldönümü dolayısıyla, şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek için ne yapabiliriz dedik. Okul Aile Birliği üyelerimizle yaptığımız istişare toplantısı sonucunda; Çanakkale şehitleri ile ilgili tabloları bir araya getirerek, Osmaniyeli hemşerilerimizle buluşturmak, Çanakkale’yi anlatabilmek ve o günleri yaşatabilmek, bir fatiha yollamaları adına böyle bir organizasyon tertipledik. Osmaniyeli hemşerilerimizin Cumhuriyet Meydanı’na gelip bu güzelliği görmelerini istedik. O şehitlerimiz; yalın ayak, başı kabak ve ayaklarında dana derisinden bir ayakkabı ile cepheye gittiler ve 8 yıl içerisinde o ayakkabıyı orada eskittiler. Daha sonra yalın ayak memleketlerine döndüler. 253 bin şehidimize vefa borcumuzu ödemek için biz buradayız, Osmaniyelileri de buraya bekliyoruz” dedi.

Resim sergisini gezen Osmaniye İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Dayangaç, “75. Yıl İlköğretim Okulumuzun Okul Aile Birliği’ni bu hassas, duyarlı ve değerli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Çanakkale’de 253 bin şehidimiz bir o kadarda Kurtuluş Savaşı’nda verdiğimiz şehitlerimizle halkımızı bilinçlendirmek gerekiyor. Öğrencilerimizle birlikte biran olsun onları hatırlamak, kurtuluşun ve Çanakkale’nin değerini anlatmak için düzenlenmiş çok güzel bir çalışma. Osmaniyelilerin bu sergilere duyarlı olmalarını istiyorum ve takip etmelerini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Bu arada fotoğrafların başında duran öğrenciler, gelen ziyaretçilere fotoğraflar ile ilgili bilgiler verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 17:31:02
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 22:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?