19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Öğretmene zehirli çay!

Osmaniye'de bir ilköğretim okulunda meydana gelen zehirlenme olayının nedeninin bir öğrenci olduğu anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde öğretmeninden dayak yediği ve bu nedenle intikam duygusu beslediği iddia edilen bir öğrencinin, öğretmenlerin içtiği çaya zehir attığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, teneffüs saatinde çaycının getirdiği çayları içti.

Bir süre sonra çaydanlığı temizlemek isteyen kantin görevlisi, çaydanlığın içinde yabancı maddeler bulunduğunu gördü. Yabancı maddelerin çay içilmeden önce çaydanlığa konulduğu düşüncesi ile 17 öğretmen ve bazı sivil çalışanlar, veliler ve 2 öğrenci olmak üzere çaydan içen toplam 23 kişi, hemen hastaneye kaldırıldı. Burada kan numunesi alınarak, serum takılan öğretmenler ve diğer vatandaşlar, bir süre gözlem altında tutuldu. Herhangi bir hayati tehlikesi bulunmadığı anlaşılan şahıslar daha sonra taburcu edildi.


Bu arada olayın polise yansıması üzerine okulda geniş çaplı soruşturma ve inceleme yapıldı. Güvenlik güçleri, olayla ilgili olarak 2 öğrenciyi gözaltına aldı. İddiaya göre 8. sınıf öğrencisi U.D. (14), geçtiğimiz günlerde bir öğretmeninden dayak yemesini hazmedemedi. Arkadaşı E.Ç.'yi (15) gözcü olarak kullanan U.D., fare zehri olduğu tahmin edilen maddeyi, çaycının olmadığı bir sırada çaydanlığa boşalttı. Ancak çaydanlıkta dem olmaması olası bir faciayı önledi. Çaydanlığı temizlemek için boşaltan çaycı, çaydanlıktan çıkan yabancı maddeleri görünce, durumu okul idaresine bildirdi. Okul idaresi de olası bir riske karşı, çaydan içenleri Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.


Olay ucuz atlatılırken, çaydanlıktan çıkan yabancı maddelerin tahlil için Ankara'ya gönderileceği, gözaltına alınan 2 öğrencinin ise adliyeye sevk edileceği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 02:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayla IP: 88.248.18.xxx Tarih : 2.03.2008 15:15:35

Neslimin idolü öğretmenlerimizi kim bu kadar sahipsiz,çaresiz bıraktı... Kimler bu kadar nefret edilesi hale getirdi birinden değil ikisinden değil hepsinden kurtulma isteğinin nasıl bir açıklaması olabilir böyle hastalıklı bir düşüncede, Öğretmenlerin suçu mu? yoksa bunda birazda 2008 Türkiyesindeki insanlarında katkısı varmı.Her zaman öğretmeni suçlamak kolay konuşamaz cevap veremez kendini savunamaz vur abalıya da vur ya toplum olarak bizler ne yapıyoruz çocuklarımız için koca bir hiç... Çocuk arkadaşını döver,okulda sigara içer,alkol alır,esrar içer hap atar,öğretmeni tehdit eder,öğretmeni bıçaklar,öğretmeni zehirler öğretmende eli kolu bağlı ölümü bekler ve biz eğitim seviyemiz niye düşük deriz sizce niye???????