19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

OKÜ'de Akademik Yıl başladı

OKÜ, YENİ AKADEMİK YILINA TÖRENLE BAŞLADI

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), 2009-2010 Akademik Dönemi açılış töreni yapıldı. Akademik yılın ilk dersini YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof.Dr. Durmuş Günay verdi.

OKÜ Alper Akınoğlu Amfisi'nde düzenlenen tören, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Gökçen Bukan'ın öğrenciler adına yaptığı konuşma ile başladı. Konuşmasına yeni üniversite olan OKÜ ile ilgili bilgi vererek başlayan Rektör Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, yeni akademik dönemde, Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinin yanı sıra yeni kurulan Mühendislik Fakültesi'nde Enerji Sistemleri Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme, Fen Edebiyat Fakültesi'nde Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümlerine toplam 333 yeni öğrencinin alındığını söyledi. Büyükalaca, MYO'larda da 5 yeni program açılarak, öğrenci kapasitesinin arttığını bildirdi.

Özel bir statüsü olsa da özünde bir kamu kuruluşu olan üniversiteler ile ilgili birçok konuda merkezi yönetimlerce Ankara'dan kararların alındığını vurgulayan Büyükalaca, Milletvekili Prof.Dr. İ. Mete Doğruer'e hitaben yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar sizlere ilettiğimiz her konuyla ilgilendiniz. Vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyor, bundan sonra da bizlere yardımcı olmaya devam edeceğinize inanıyorum" dedi. Büyükalaca, Vali Celalettin Cerrah ve Belediye Başkanı Kadir Kara'dan da daha iyi bir üniversite hayalini gerçekleştirebilmek için desteklerini istedi.

Konuşmasında geçen hafta içerisinde yayınlanan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın "2009 İnsani Gelişme Endeksi"ne göre Türkiye'nin 182 ülke arasında yaşanmak için en iyi 79. ülke olarak belirlendiğini hatırlatan Rektör Büyükalaca, "İnsani Gelişim Endeksi; Türkiye'nin, yüksek gelir düzeyine rağmen hala eğitim ve sağlık hizmetleri alanlarında yapması gerekenler olduğunu işaret ediyor. Son yıllarda ülkemizde gerek ilköğretim ve lise, gerekse üniversite düzeyinde atılan büyük adımların hala yeterli olmadığını ortaya koyuyor. Biz OKÜ olarak; eğitimin en önemli halkalarından birisi olan üniversite eğitimini en kaliteli bir düzeyde gerçekleştirerek, hem öğrencilerimizin iyi yetişmesi hem de şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin kalkınmasına katkı koymak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak bu süreçte sadece kamu kaynaklarını kullanarak başarılı olmak zordur. Osmaniye'de iş adamlarımızı, sanayicilerimizi, tüccarlarımızı, hayırseverlerimizi üniversiteye katkı koymaya, bizlere bina yaptırarak, laboratuar kurarak destek olmaya çağırıyorum. En üst düzey bir eğitim kurumunda isimlerinin yaşatılmasından daha güzel ne olabilir" şeklinde konuştu. Prof. Dr. Büyükalaca, öğrencilere de üniversitede okumanın sadece bilgi depolamak olmadığını, entelektüel yönden de kendilerini geliştirecek uygun bir ortam olduğunu akıllarından hiç çıkartmamalarını tavsiye etti.

Milletvekili Prof. Dr. Mete Doğruer ile Vali Celalettin Cerrah da konuşmalarında her türlü desteği vereceklerini belirtti ve yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, "Bilim, Teknoloji ve Üniversite" konulu ilk dersi verdi. Tören OKÜ'nün tanıtım filmi ile sona erdi. Törene Vali

OKÜ, YENİ AKADEMİK YILINA TÖRENLE BAŞLADI
OKÜ, YENİ AKADEMİK YILINA TÖRENLE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:21:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?