17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

OKÜ'de Bahar ve Spor Şenliği

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öğrencileri final sınavları öncesinde 1.Bahar ve Spor Şenliği ile moral depoladı.

3 gün süren ve OKÜ Meslek Yüksekokulları'nın da Merkez Kampüs'te toplandığı şenliklerin ilk günü Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı'nın yaptığı gösteri ile başladı.

Şenliğin ilk gününde OKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Laman'ın öğrenciler için özel olarak hazırladığı tekvando gösterisi izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Futbol turnuvalarının yapıldığı ilk gün, öğrenciler müzik ve sporun tadını bir arada yaşarken, gün sonunda Osmaniye Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından sahnelenen ve yurt çapında büyük yankı uyandıran "Deve Kuşu Çiftliği" isimli tiyatro oyunu ile keyifli saatler geçirdiler.

1. Bahar ve Spor Şenliği'nin ikinci gününde OKÜ Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile gerçekleştirilen açılış sonrasında OKÜ akademisyenleri ve öğrencileri Düziçi Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından hazırlanan Türk Halk Müziği konseri ile eğlenceye devam etti.

OKÜ TSM Korosu'nun verdiği konserde ise OKÜ'lüler hep birlikte söyledikleri şarkılarla güzel anlar yaşadı. Merkez Kampüs'ün her köşesinde ayrı bir eğlencenin yaşandığı şenliklerde, ikinci günün sonunda açık hava sineması ile dinlenme fırsatı da bulan öğrenciler, şenlik alanına kurulan pazar alanı ile alışveriş yapma imkanı da buldular. Pek çok farklı ürünün sergilendiği stantlarda, OKÜ Meslek Yüksekokulları da kendi ürünlerini tanıtma imkanı buldular.
Şenliklerin üçüncü günü sürpriz bir programla başladı.

6. Kolordu Bando Komutanlığı'nın güncel parçalarla gerçekleştirdiği konser şenlik programının sürpriz etkinliği olarak son gün takvimdeki yerini aldı. Konsere Vali Zübeyir Kemelek, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin de izleyici olarak katıldı. OKÜ 1. Bahar ve Spor Şenliği'nin son gününde Meslek Yüksekokulları'nın hazırladığı ayrı ayrı programlar güne damgasını vurdu. Osmaniye Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı, kendi tasarımlarından oluşan defile şenliklerin en ilgi çeken etkinliği olurken, Muhasebe Programı öğrencileri ve Harita Programı öğrencilerinin hazırladıkları tiyatro gösterilerinde OKÜ öğrencileri ve akademisyenleri neşeli dakikalar yaşadılar.

Şenliğin finalinde, Türk Sineması'nın ünlü yapımcılarından, Osmaniye'nin sosyal ve kültürel anlamdaki en büyük destekçilerinden biri olan Yapımcı Abdurrahman Keskiner'i ağırlayan OKÜ, Düziçi Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan müzik grubunun çaldığı parçalar eşliğinde muhteşem havai fişek gösterisi ile şenliklerin kapanışını gerçekleştirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:46:39
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?