18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Okullara kadın eli değecek

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek'in eşi Zehra Kemelek önderliğinde, geçen yıl maddi imkansızlıklar nedeniyle okumakta güçlük çeken lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen yemekli toplantılar, bu yıl da devam ediyor. Bu yıl düzenlenecek yemekli toplantılardan elde edilecek gelir ile her ay bir okulun ihtiyacı karşılanacak.


Aylık toplantıların ilki, Polis Evi'nde protokole mensup eşler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını yapan Zehra Kemelek, son yıllarda kentin eğitimdeki başarısının arttığına dikkat çekerek, "Geçen yıl ÖSS Türkiye birincilerinden biri Osmaniye Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğrencisiydi. Ondan önceki yıl da ÖSS Türkiye birincilerinden biri Osmaniye Anadolu Lisesi öğrencisi olmuştur. Genel sıralamada da ilimiz geçen yıl OKS'de 24., ÖSS sosyalde 3., eşit ağırlıkta 14. ve matematikte 34. olmuştur. Dünyada hiçbir şey tesadüfi ve başıboş olmadığı gibi bu başarılar da tesadüfî ve geçici değildir. Zira ilimizde okullaşma ve derslik sayısında önemli mesafeler kaydedilmiştir. Şu anda sınıflarda ortalama 30-35 öğrenci ile ders yapılmaktadır. Veliler çocuklarına sahip çıkmaktadır. O kadar ki, anne ve babalar OKS ve ÖSS öncesi ve esnasında düğün konvoylarına, davullu-zurnalı etkinliklere, araçların klakson çalmasına izin vermemektedir" dedi.


Geçen yıl başlattıkları ve her ay 13 öğrenciye burs vererek taçlandırdıkları etkinliği geleneksel hale getirdiklerini belirten Kemelek, "'Hep birlikte geleceği destekleyelim' sloganı ile tekrar yola çıktık. Bu kez amacımız, ilimiz okullarının eğitim başarısına destek olmak, öğrencilerimizin çağdaş imkanlardan daha iyi faydalanmalarını sağlamaktır. Yapacağımız aylık yemekli-eğlenceli toplantılardan elde edilecek gelir ile her ay valilik tarafından tespit edilecek bir okulumuzun ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Sizlere okulun ihtiyacının ne olduğu, nasıl karşılandığı ve ne duruma geldiği konusunda bilgiler de aktarılacaktır. Evi yuva yapan dişi kuşlar olarak, çocuklarımızın geleceğini destekleyelim. Hangi okulun neye ihtiyacı varsa, onun karşılanabilmesi için gelin hep birlikte hareket edelim. Devlet-millet işbirliğinin en güzel örneklerinden birini daha burada, Osmaniye'de ortaya koyalım" diye konuştu.
Yemekli toplantı, Osmaniye'deki müzik öğretmenlerinin sunduğu müzik dinletisi ve Rahime Hatun Anadolu Kız Meslek Lisesi folklor ekibinin sunduğu halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 10:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?