17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Olgunlaşma'dan nostaljik defile

TOPRAKKALE'DE

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde "Atatürk ve Cumhuriyet" konulu defile düzenlendi. Toprakkale Belediyesi tarafından gerçekleştirilen defile, Belediye Düğün Salonu'nda yapıldı.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen defilede, 1881 ve 1938 yılları arasındaki dönemi kapsayan kıyafetler sunuldu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal" Bize bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu program onları anmak üzere düzenlendi. Atatürk'ün giydiği kıyafetlere bakarak sizleri o günlere götürebilirsek ne mutlu bize. Bizlere bu imkanı sunan Adana Olgunlaşma Enstitüsü'ne teşekkür ediyorum" dedi. Gece; belediye başkanının konuşmasının ardından 1881-1938 yılları arasındaki dönem kıyafetlerinin sunulduğu defile ile devam etti. İzleyicilerden büyük beğeni ve alkış alan defile, coşkuyla izlendi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, defile sonrası yaptığı konuşmada, "Bugün, Toprakkale'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yılını kutluyoruz. Bu kutlama Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nün defilesiyle daha da renkli oldu. Buna vesile olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca şunu vurgulamak istiyorum; Kıyafetlere baktığımızda, Atatürk'ün ne kadar büyük bir dahi olduğunu ve ne kadar ince bir zevke sahip olduğunu görüyoruz. 1930'lu yıllardaki bu kıyafetlerin zarafetini ve güzelliğini bir kez daha gördük. Bu güzelliği tekrar yaşamamıza vesile olan Adana Olgunlaşma Enstitüsü'ne tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bu millet bir daha kurtuluşu için savaşmak zorunda kalacağı günleri yaşamaz. Dünya bilmeli ki; Türkiye Cumhuriyeti toprağının değil bir karışını, bir çakıl taşını bile almaya kimsenin gücü yetmez. Bizim her zaman bu vatana sahip olacağımızı bütün dünya bilmeli. Bunu bir kez daha burada söylüyorum. Daima bütün olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı diliyorum" şeklinde konuştu.

Gece, müzik dinletisi ve havai fişek gösterisi ile sona erdi. Geceye, Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Garnizon Komutanı Albay Davut Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Erkol, Toprakkale Kaymakamı Güngör Yıldırım, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Kaynar, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bş.Çvş. Ünal Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin başkanları ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda Toprakkaleli katıldı.

TOPRAKKALE'DE
TOPRAKKALE'DE
TOPRAKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 09:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?