20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Orman yangını uyarısı!

Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, hava sıcaklığının artması nedeniyle meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Yosunkaya, yaptığı açıklamada, bol yağışlı geçen ilkbahar mevsiminin ardından otların çok büyüdüğünü ve yükselen hava sıcaklığı ile kuruyan otların ve çalıların orman yangını açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Sumbas'ın 2 belde ve 12 köyden oluştuğunu, ilçe arazisinin yüzde 60'ından fazlasının ormanlarla kaplı olduğunu ifade eden Yosunkaya, şunları kaydetti:

"Son birkaç gündür havaların aşırı ısınmasıyla risk ortamları da arttı. Vatandaşlar, özellikle temmuz, ağustos ve eylül aylarında, ilk yağmurlar yağıncaya kadar yangın riskine karşı dikkatli olmalı. Riskli sahaların yakınında ve tarım alanlarında, Ormana birkaç kilometre mesafe bile olsa kesinlikle anız, kurumuş ot ve çalı yakılmamalı. Yaz mevsimi nedeniyle yaylacı ve piknikçiler ormanlık alanda ateş yakmamalı. Ateşsiz pikniğin tercih edilmesi ve kontrollü olarak yakılan ateşin de mutlaka söndürülmesi gereklidir. Yanan her ağaç, insandan bir parça koparıyor. Vatandaşlarımızdan ormanda gördükleri en ufak bir yangını derhal, 177 yangın ihbar, 155 polis imdat veya 156 jandarma telefonlarına bildirmelerini istiyoruz." -

AA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2013 Perşembe 18:16:05
Güncelleme :27 Haziran 2013 Perşembe 18:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?