17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

OSB ‘cazibe merkezi’ oluyor

OSMANİYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DÜNYANIN ‘CAZİBE MERKEZİ’ OLUYOR

Yıldızı her geçen gün parlayan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) artık kapılarını dünyanın değişik ülkelerinden gelen iş adamlarına açıyor. Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği’nin (OGİAD) daveti ile Osmaniye’ye gelen Arjantin, Paraguay, Ürdün ve Komor’lu iş adamları OSB’yi ziyaret etti.

Başkan Mahmut Keten’in de yönetim kurulunda yer aldığı TUSKON’un üyesi olan OGİAD, Arjantin, Paraguay, Ürdün ve Komor’lu iş adamlarını Osmaniye’ye davet etti. Yatırım ve ticari ilişkilerde bulunmak üzere Osmaniye’ye gelen iş adamları ilk olarak Vali Celalettin Cerrah’ı ziyaret etti. Burada Vali Cerrah tarafından Osmaniye Yerfıstığı ikram edilen davetliler daha sonra OSB’Yi ziyaret etti. Yabancı iş adamları burada Ofisset, Osmanlıoğlu Fıstık ve Tosyalı Yassı Çelik Tesisleri’ni gezerek incelemelerde bulundu. İş adamları OSB ziyaretinin ardından OGİAD’a geldiler. OGİAD Genel Sekreteri İrfan Karabulut burada iş adamlarına OSB ile ilgili sinevizyon eşliğinde detaylı bilgiler verdi. Karabulut, OSB’nin özellikle 2020 yılından itibaren dünyanın enerji merkezi olacağını ve yatırımcıların cazibe merkezi olma özelliği taşıdığını söyledi. Çeşitli ikramların da yapıldığı toplantı sonunda OGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Kurt, ziyaretin anısına konuklarına plaket takdim etti.

Geceyi Türk ailelerin evlerinde geçiren yabancı iş adamları, ikinci gün ise Turkuaz Fıstık Fabrikası, Kastabala Antik Kenti, Aslantaş Açık Hava Müzesi ve Karatepe Kilim Tesisleri’ni gezdi. Konuklara burada sıkma ve ayran ikram edildi. Turkuaz Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Pilge’nin bağ çiftliğinde koyun dolması ziyafetine katılan iş adamları gece Osmaniye’den ayrıldı.

Ziyarete katılan iş adamlarının hazır giyim, tekstil, deri ürünleri, makine aksam ve parçaları, elektrik-elektronik, mobilya ve mefruşat, mineraller ve metalurji, tarım, gıda ve içecek sektörlerinde üretim yaptıkları bildirildi.

OSMANİYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DÜNYANIN ‘CAZİBE MERKEZİ’ OLUYOR
OSMANİYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ DÜNYANIN ‘CAZİBE MERKEZİ’ OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 14:48:04
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 14:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?