21
Mayıs
2024
Salı
OSMANİYE

Osmaniye, OKS'de başarılı oldu

Osmaniye, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarına göre başarı sıralamasında 34. sıradan 24. sıraya yükseldi.


Vali Zübeyir Kemelek, Öğretmenevi'nde okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla toplantı yaparak, OKS sonuçlarını değerlendirdi.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, geçen yıl 34. sırada yer alan Osmaniye'nin, bu yıl OKS sonuçlarına göre 24. sıraya yükseldiğini ifade ederek, "Bu, Osmaniye'nin eğitimde kaliteyi yakaladığının göstergesidir. Bizim hedefimiz, bu sıralamayı daha yukarılara çıkarmaktır" dedi.

 
OKS sonuçlarıyla ilgili bilgi veren Vali Kemelek de, "Osmaniye, kız öğrencilerde OKS-TM Türkiye geneli sıralamasında 29., OKS-MF sıralamasında ise 28. olmuştur. Erkek öğrenciler ise daha başarılı oldu. Erkek öğrencilerimiz OKS-TM'de 23., OKS-MF'de de 23. sırada yer aldı. Osmaniye'nin Türkiye geneli OKS-TM sıralaması 25., OKS-MF sıralaması ise 24. şeklinde olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.


Osmaniye'de eğitimin kalitesini artırmak için planlı bir çalışma yaptıklarını anlatan Kemelek, şunları söyledi:
"Bizler öğrencilerimizin önünü açmak için çalışıyoruz. Onların yolunu açmak için önlerindeki engelleri kaldırıyoruz. Bu çalışmalarımız arasında yer alan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasında da yüzde 100'e yakın başarı elde edildi. Eğitim almayan çocuğumuz yok gibi. Bizim şimdiki hedefimiz ise daha kaliteli eğitimi yakalamak için okul ve derslik sayısını artırmaktır. Bu sene Osmaniye'de 2 yeni ilköğretim okulu ve 2 yeni Anadolu lisesi daha eğitim-öğretime katılacaktır. Ben bu sene OKS'de yakaladığımız başarıyı ÖSS'de de yakalayacağımıza inanıyorum."


Kelemek, daha sonra okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarının önerilerini dinleyerek, bu konuda ileriki günlerde daha geniş katılımlı toplantı yapmayı planladıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2007 Salı 15:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?