18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye: Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 79'uncu yılı kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 79. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Törenlerin ilki Osmaniye Valiliği önünde yapıldı. Törene, Vali İsa Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yılmaz Turan, Belediye Başkanı Memili Kırıkkanat, Emniyet Müdürü Özdemir Gürsu, askeri ve sivil erkan katıldı. Buradaki törende Atatürk Anıtı’na çelenk konmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Törenin ikinci bölümü Atatürk İlköğretim Okulu salonunda yapıldı. Atatürk Lisesi öğrencisi Yıldız Kaya, günün anlam ve önemini belirten konuşma için Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında 2. gelen yazısını okudu. Atatürk Lisesi öğrencisi Hatice Duman tarafından okunan şiirin ardından, aynı yarışmada 1. olan Mehmet Akif Ersoy Süper Lise öğrencisi Kübra Aslan, kompozisyon yazısını okudu. Son olarak ilköğretim okulları arasında düzenlenen yarışmada 1. olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Derya Başarangil, Cumhuriyet konulu şiirini okudu.

Törenin son bölümünde Çukurova Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mete Gürel tarafından Atatürk ve Cumhuriyet konulu konferans verildi.

OSMANİYE-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2004 Cuma 17:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?