18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye: Valilik'ten köylüye tarım desteği

Cevdetiye Beldesi’ndeki 170 dekarlık arazide meyve fidanı yetiştiriciliği yapan Frutaş Tarım’a ait tesislerde incelemelerde bulunan Osmaniye Valisi İsa Küçük, tesis yetkilisi Alper Tunga Taşdurmaz’dan bilgi aldı. Osmaniye’nin meyve yetiştiriciliği bakımından uygun toprak ve iklim koşullarına sahip olduğunu belirten Taşdurmaz, "Özellikle organik tarım yapılırsa, Osmaniye’de bol miktarda ürün ve gelir elde edilebilir" dedi.

İnceleme gezisine katılan İl Tarım Müdürü Ali Çeribaş’a talimat veren İsa Küçük, "İsteyen her köyde 20 dönümlük bir meyve bahçesi kuralım. Köyün ekolojik şartlarının hangi meyveyi yetiştirmeye uygun olduğu belirlensin ve o meyve yetiştirilsin. Ayrıca fidan paralarını da valiliğimiz karşılasın" diye konuştu.

Proje kapsamında her ilçede, belirlenen bir köyde, bodur meyve yetiştiriciliği planlandığını anlatan Küçük, "Uygulama başarılı olduğu takdirde, meyve fidanları daha geniş alanlara yayılacak. Ayrıca günümüzde organik tarım yöntemiyle elde edilen ürünler daha kolay ihraç ediliyor. Bu da yüksek gelir demektir" şeklinde konuştu.

iha-osmaniye
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 10:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?