17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye 4.5'le sallandı

Osmaniye'de bu sabah Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bazı evlerin duvarında çatlaklara yolaçan deprem, paniğe neden oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre merkez üssü kent merkezi olan deprem saat 09.45'de meydana geldi.

Yerin 5.6 kilometre derinliğinde meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremle birlikte vatandaşlar ev ve işyerlerinden açık alanlara çıktılar. İlk belirlemelere göre bazı evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi.

Deprem Hatay'ın Osmaniye'ye yakın olan ilçeleri ile Adana'da da hissedildi.

Radikal
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 11:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muzaffer aktaş IP: 78.161.121.xxx Tarih : 17.01.2009 14:26:33

''Karataş-Osmaniye Fay Zonu, bölgenin en önemli tektonik unsurlarından birisidir. Genelde deprem etkinliği, hakim olarak kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu uzanan sol yönlü doğrultu atımlı faylarda ve onların tali kollarında meydana gelmektedir. Bugünkü deprem de bu bölgede meydana gelmiş bir depremdir ve bölgenin tektonik özelliklerinden dolayı birkaç yılda bir meydana gelen depremlerden birisidir. Osmaniye ve çevresi, 1. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın depreme karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olmalara gerekmektedir