18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye fabrika için gün sayıyor

Universal Çimento Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bülgün, Osmaniye'de 170 milyon dolar yatırımla kuracakları çimento fabrikasının temelinin atılmasına sayılı günler kaldığını söyledi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ile Universal Çimento Sanayi A.Ş. tarafından Öğretmenevi'nde iftar yemeği verildi. Yemeğe; Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, Defterdar Ali Tosun, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

OTSO Meclis Başkanı İmam Hüseyin Çelik, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, devletin desteği ve milletin gayretiyle Osmaniye'de bir çimento fabrikası kurulacağını ifade ederek, "İşsizliğin çok büyük boyutlarda olduğu Osmaniye'de böyle bir yatırımın yapılacak olması, böyle bir fabrikanın kurulması bizler için büyük bir şanstır. Böyle yatırım yapanlar kırmızı halı serilerek, davul-zurna çalınarak karşılanmalı. Ben şahsım adına Sayın Mete Bülgün'e teşekkür ediyorum. 800 işçinin istihdam edilmesinin beklendiği bu fabrika, Osmaniye'de işsizliğe büyük çapta merhem olacaktır. Ayrıca, çimento sanayi ağır sanayi kuruluşudur. Yani bu fabrika ileride Osmaniye'ye çok daha fazla şeyler kazandıracaktır. Osmaniye'nin sanayi alanında önemli bir adım atmasına vesile olacaktır. İnşallah bu tür fabrikaların devamı gelir ve Osmaniye makus talihini yener" dedi.

Universal Çimento Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mete Bülgün de, büyük sıkıntılar çekmelerine rağmen bugünlere kadar gelindiğini belirterek, "Fabrikanın kurulması için artık son aşamaya gelindi. 170 milyon dolar yatırımla 2 milyon ton/yıl kapasiteli fabrikamızda gerek fabrika kısmında ve gerekse maden ocaklarında olmak üzere toplamda 800 civarında işçi çalıştırılması hedeflenmektedir. Fabrikada çalıştırılacak kalifiye veya düz işçiler için öncelik Kesmeburun köyü ve Osmaniye'de olacaktır. Ayrıca hiç kimse merak etmesin ki; kurulacak fabrika en son teknoloji sistemleri ile donatılacağından kesinlikle hiçbir şekilde çevreye zararı olmayacaktır" diye konuştu.
Fabrikanın temelinin atılmasına sayılı günler kaldığını belirten Bülgün, bugüne kadar kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 15:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?