19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Osmaniye Valisi'ne soru önergesi

OSMANİYE Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu’nun binasının başka bir okula tahsis edilmesine tepki gösteren velilerin açtıkları davada, uygulamaya yargı engeli geldi.

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek’in yargı kararına uymadığı ileri sürülerek konu TBMM gündemine taşındı.

Osmaniye il merkezinde 1994’te açılan 446 öğrenci kapasiteli Şehit Yasemin Tekin İlköğretim Okulu binası, geçen yıl boş derslik olması nedeniyle 24 Kasım Anadolu Lisesi’ne tahsis edilince, ilköğretim okulunun öğrencileri de Remzi Özer Yatılı İlköğretim Okulu’na nakledildi.

Bu durum velilerin tepkisine neden olarken, Vali Zübeyir Kemelek Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleriyle yaptıkları incelemede, aralarında 800 metre mesafe olan Yasemin Tekin ile Remzi Özer ilköğretim okullarının birleştirilmesinin uygun olacağı kanaatine vardıklarını belirtti. Buna karşın öğrenci velileri tarafından dava açıldı. Adana 1'inci İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ÖĞRETMEN MİLLETVEKİLİNDEN SORU ÖNERGESİ

Osmaniye Valisi’nin mahkeme kararını uygulamamasına tepki gösteren veliler birkaç kez okul bahçesinde eylem yaptı. Bu arada, mesleği öğretmenlik olan TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önerggesinde ‘Bir valinin yargı kararına uymamasının nedenlerini’ sordu.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ayan, yaşları daha büyük olan ve fiziken daha yetişkin durumda bulunan lise öğrencileri ile yaşları küçük olup fiziken daha zayıf durumda olan ilköğretim okulu öğrencilerinin aynı binayı kullanmalarının sakıncalı olacağı düşünülerek böyle bir karar uygulandığını söyledi. Ayan, söz konusu öğrencilerin isterlerse eski okullarına dönebileceğini ve 15 öğrencinin gelmesi durumunda derslik açılabileceğini de belirtti.

 

DHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 14:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?