19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Osmaniye'de Afet Plan Tatbikatı

Osmaniye'de Afet Plan Tatbikatı yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda yapılan tatbikata; Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Kadir Kara, Kaymakamlar, ilçe ve belde Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kamu kurum personelleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Zübeyir Kemelek, tatbikatın asıl amacının felaketler olmadan önce tedbir alınarak zarardan en azla kurtulmak olduğunu söyleyerek, "Modern devletlerde önceden tedbir alınır ve daha sonra ise hata olup olmadığı tespit edilerek, bunun otokritiği yapılır. Biz de başımıza herhangi bir felaket gelmeden böyle bir plan tatbikatı yapmayı uygun gördük" dedi.

Vali Kemelek, olası felaketler açısından Osmaniye'nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi: "Osmaniye, birinci derece deprem kuşağında. Büyük ya da küçük çapta depremle karşılaşma olasılığımız olduğu bir gerçek. İkinci olarak sel felaketi ile karşılaşabiliriz. İlimizde barajlar var ve yağışın fazla olduğu zamanlarda barajlar taşabilir. Kısaca; deprem, yangın, sel ya da başka felaketlerle karşılaşabilme ihtimalimize karşın, değişik senaryolar oluşturmamız gerekiyor. Bu nedenle bu toplantıda, elimizdeki imkân ve kabiliyetler nelerdir, komşu illerin imkânlarından en seri şekilde nasıl faydalanabiliriz, bunları değerlendireceğiz. Ülkemiz genelindeki bir felaket için Başbakanlık'ta ve İçişleri Bakanlığı'nda kriz merkezleri bulunuyor. Bu merkezler her zaman hazır vaziyetteler. İl ve ilçelerimizde de buna paralel olarak çalışmalar yapılıyor. Buralarda esas unsur haberleşme ağının iyi oluşturulması. Çünkü bu hat koptuğunda felaket asıl o zaman başlıyor. Bu nedenle elimizdeki telefon ve adres bilgilerini, isim ve unvan bilgilerini sürekli güncel tutmak gerekiyor. Bizim Sivil Savunma Müdürlüğümüzde de bu bilgiler güncel tutuluyor. Bugün bu tatbikatın yapılmasında emeği geçen ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Böyle bir felaketle karşılaşma durumunda hep beraber görev yapacağız. Herhangi bir felaketle karşılaşılmamasını diliyorum."

Tatbikatın devam eden bölümünde Sivil Savunma Plan Tatbikatı senaryosu sunuldu. Sel felaketine karşın hazırlanmış olan senaryonun sunumundan sonra, herhangi bir felaket durumunda görev alacak olan kurum ve kuruluşlar sunumlarını yaptılar. Tatbikat, soruların cevaplanmasıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 12:41:57
Güncelleme :23 Mayıs 2009 Cumartesi 13:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?