17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'de Bayram Şekerleri Esnafın Elinde Kaldı

Osmaniye'de Bayram Şekerleri Esnafın Elinde Kaldı

Kalitesine göre kilosu 2 milyondan 8 milyon liraya kadar çıkan Bayram şekerleri, Osmaniye'de Ramazan Bayramı'nda beklenen ilgiyi görmedi.
Daha çok çocukların ilgi gösterdiği şekerlere beklenen ilgi gösterilmeyince kilolarca şeker esnafın elinde kaldı. Şimdi esnaf kalan şekerleri elinden çıkarmaya çalışıyor. Esnafa göre, bayram şekerlerine ilgisizliğin nedeni, ekonomik nedenlerin yanısıra kaliteli şekerlerin son yıllarda piyasalarda daha çok yer alması.
Geçen yılın fiyatına satılmasına rağmen vatandaşlar tarafından bayram şekerlerinin rağbet görmediğini belirten Bakkal Ömer Yılmaz, piyasada daha çok kaliteli şekerlerin yer almasından dolayı satışların bu yıl beklenenin altında gerçekleştiğini söyledi.
Yılmaz, Kent şekerin kilosunun 8, Ülker marka şekerin 5 ve diğer şekerlerin kilosunun ise iki ile 2,5 milyon arasında değişen fiyatlarla satıldığını, bayram şekerlerine en fazla ilgiyi ise her zaman olduğu gibi çocukların gösterdiğini ifade etti.
Yılmaz, geçtiğimiz yıllarda bir ton bayram şekeri satarken bu yıl 250 kilo şekerden sadece 200 kilosunu sattıklarını, ellerinde 50 kilo şeker kaldığını belirtti. Son yıllarda televizyonlarda bayram öncesi reklamları artan marka şekerlerin piyasada belirgin bir şekilde hakim olmasıyla bayram şekeri piyasasının bir anda değiştiğini söyleyen Yılmaz, bu değişime ayak uyduramadığı için satışların bu yıl düşük olduğunu kaydetti. Yılmaz, kilolarca şekerin satılmadığı için ellerinde kaldığına vurgu yaptı.
Yılmaz, "Bayram öncesi umutluyduk. Ancak satışlar beklentimizin altında normal bir seyirde geçti. Biz esnaflar, kendimizi böyle önemli günler öncesinde kendimizi hazırlarız. Bu yıl ekonomideki iyi gidişin piyasalara iyi yansıyacağını düşünerek kendimizi ona göre ayarladık. Ancak evdeki hesabımız piyasaya uymadı" dedi.

Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 10:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?