17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'de huzur toplantısı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü tarafından Gebeli Mahallesi'nde huzur toplantısı düzenlendi. Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Geçer, Bölge Trafik Şube Müdürü Yusuf Güngör, Personel Şube Müdürü Metin Alper, Asayiş Şube Müdürü Sebahattin Devecioğlu, birim amirleriyle mahalle muhtarları, okul müdürleri ve Gebeli Mahallesi sakinleri katıldı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Geçer, huzur toplantılarının amacının polis-vatandaş kaynaşmasını sağlamak ve sorunları yerinde belirleyerek, çözüm yollarını aramak olduğunu söyledi. Bu arada yaz mevsiminde en çok ev hırsızlıklarının olduğuna dikkat çeken Geçer, "Yaz mevsiminde havaların sıcak olması nedeniyle kapı ve pencereler açık bırakılıyor. Böyle olunca da adeta hırsıza davetiye çıkarmış oluyoruz. Vatandaşlarımız buna dikkat etmeliler. Ayrıca mahallenizde gördüğünüz yabancı veya şüpheli şahısları derhal 155 Polis İmdat telefonuna bildiriniz. Olayları polis-vatandaş işbirliği ile çözmek ve önlemek zorundayız" dedi.

Asayiş Şube Müdürü Sebahattin Devecioğlu ise, Osmaniye'de 18 hırsız grubunu tespit ettiklerini ifade ederek, "Bu gruplar geçimini sadece hırsızlıkla temin ediyorlar. Biz bunların tamamını büyük ölçüde tespit ettik. Yaptığımız çalışmalar sonucunda, sıkıştıklarını anlayan birçoğu Osmaniye'den başka şehirlere gitti. Zaten Osmaniye'de hırsızlık olaylarına karışanlar, dışarıdan gelen insanlardır. Biz hırsızlık olaylarının üzerine titizlikle gidiyoruz" diye konuştu.
Güç şartlar altında çalıştıklarını anlatan Devecioğlu, "Ben iktidar partisi yetkililerinden bize araç takviyesi yapmalarını istiyorum. Çünkü çalışmalarımızı daha hızlı ve sağlıklı yapabilmemiz için araçlarımızın daha modernize olması gerekiyor. Halbuki bizim araçlarımızın durumu ortada. Bu konuda duyarlı olacaklarını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Ahmet Gümüş de, en çok sıkıntı yaşayan birim olduklarını dile getirerek şunları söyledi:
"Vatandaşlarımız herhangi bir olayın akabinde olay yerini ve çevresini mutlaka muhafaza etmeliler. Hiçbir şeye dokunmamalı ve olay mahalline girmemeliler. Çünkü bu durumda herhangi bir delil yok olabilir. Vatandaşın ummadığı bir şey bizim için delil olabilir. Olayın sağlıklı bir şekilde sonuçlanması için de delillerin çok büyük önemi vardır. Bunun dışında vatandaşlarımız görevlilerimizin çalışmalarına kesinlikle engel olmamalıdır."

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 12:18:22
Güncelleme :15 Temmuz 2005 Cuma 17:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?