19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Osmaniye'de kurs atağı

Osmaniye Valisi İsa Küçük, yaz boyunca 102 okulda yaklaşık 250 kurs düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Vali Küçük, şehir merkezi ve bağlı köylerde 52, Düziçi İlçesi'nde 25, Toprakkale İlçesi'nde 6, Bahçe İlçesi'nde 6, Kadirli İlçesi'nde 13, Sumbas ve Hasanbeyli İlçeleri'nde de 1'er okulda yaz okulu düzenlemesi yapılacağını ifade ederek, yaz okulu kapsamında bilgisayar ve internet, muhasebe, okuma-yazma, satranç, güzel konuşma, anne-çocuk eğitimi, tiyatro, güzel yazı ve Türkçe'yi doğru kullanma, fen, edebiyat, matematik, İngilizce, müzik, resim, kimya ve fizik, izcilik, futbol, voleybol, masa tenisi, güreş, çim hokeyi, kort tenis, halk oyunları, ebru ve batik kursları, ahşap boyama ve el sanatları, temel dikim teknikleri, amatör balıkçılık, sağlıklı beslenme, ilk yardım, sivil savunma, doğal hayatı koruma, toplum sağlığı gibi kurslar düzenleneceğini kaydetti.

Küçük, meslek liselerinde elektronik, mobilya dekorasyon, paketçilik, metal, tesviye, motor ve elektrik kursları düzenleneceğini dile getirerek, kırsal kesimdeki okullarda da arıcılık, zeytincilik, seracılık, çilek yetiştiriciliği, süt inekçiliği ve slaj yapımı gibi kurslar düzenlemeyi düşündüklerini vurguladı.

Yaz okulları kapsamında il genelindeki 102 okulda toplam 250 civarında kurs düzenlemeyi planladıklarını anlatan Vali İsa Küçük, şunları söyledi:
"Biz, bu kursları temmuz ayının ilk günlerinde başlatıp, yaklaşık 1 ay sürdükten sonra bitirmeyi planlıyoruz. 250 civarında planladığımız kurs sayısı yapılacak müracaata göre değişebilecektir. Burada mühim olan katılımdır. Kurslara katılmak isteyenler, Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerine başvurabilirler. Ayrıca bunun dışında biz elinde bir eğitici belgesi olan herkesin gönüllü olarak bu kurslarda görev almasını bekliyoruz. Bu işi sadece milli eğitim öğretmenlerine bırakmamak lazım. Herkes bu işte sorumluluk almalıdır."
Osmaniyeliler'in yaz aylarında Zorkun Yaylası'na çıktığını göz önüne aldıkları için burada da bazı kurslar düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Küçük, "Ancak burada da vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyorum. Zorkun'da kullanılmayan evleri veya binaları varsa, buraları kurslar için tahsis etsinler. Çünkü Zorkun'da bina sıkıntımız var. Ayrıca biz ilk etapta 2 İngilizce öğretmeni ile İngilizce Kursu vermeyi planlıyoruz. Bunun dışında sportif ve bilgisayar kursları da düzenleyebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:50:17
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 16:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?