20
Mayıs
2024
Pazertesi
OSMANİYE

Osmaniye’de kurtuluş coşkusu

OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU

Osmaniye‘nin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kurtuluş Bayramı töreni 1 Ocak Cuma günü şehitler için Mevlit okunması ile başlamış ve hafta içinde çeşitli etkinliklerle devam etmişti.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan bugün ise ilk tören Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Enverül Hamit Cami bahçesindeki kurtuluş savaşı şehitlerinin mezarlarının ziyaretinin ardından Vali Celalettin Cerrah tebrikleri kabul etti. Türk Silahlı Kuvvetleri şükran ziyaretinin ardından PTT önündeki kavşakta kutlama törenleri başladı

Törende Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Davut Şahin ve Belediye Başkanı Kadir Kara halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı’nın konserinin ardından Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Özdemir günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bize bu günleri sağlayanlara layık olmak için, gelecek nesillere daha mutlu günler hazırlamak zorundayız. Biliyoruz ki boşa geçirecek zamana tahammülümüz ve hakkımız yoktur. Onlar bu cennet vatan için nasıl kanlarını döktülerse, bizde gecemizi gündüzümüze katarak çalışmak, ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi ‘az zamanda çok daha büyük işler yapmak’ zorunda olduğumuzu biliyoruz. Atalarımızın kanları ve canları pahasına mücadele ederek, bizlere bıraktığı bu güzel şehri, hep birlikte el ele, gönül gönüle ‘mutlu şehir’ haline getireceğimize, en iyiyi, en güzeli, en doğruyu hep birlikte bulacağımıza olan inancım tamdır.”

Kutlama töreni 7 Ocak İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterisi, OFAD Halk Oyunları gösterisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Seymen ekibinin gösterisi ve şiirlerin okunması ile devam etti.

Kutlama mesajlarının okunmasının ardından tören geçit resmiile sona erdi.

Törene çevre il ve ilçelerden de birçok Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği de katıldı. Emniyet Müdürlüğü ile Osmaniye Ticaret Borsası tarafından kiralanan paramotorlar da tören alanı ve şehrin üzerinde gezerek bayram kutlama mesajı yayınladı. Tören sonunda PTT önündeki kavşakta hazırlanan 52 metrelik direğe 600 metrekarelik dev Türk Bayrağı da İstiklal Marşı eşliğinde asıldı.

Kutlama törenine Osmaniye milletvekilleri İ.Mete Doğruer, D.Mehmet Katsal, Hakan Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Hüseyim Sezgin, Jandarma Komutanı Albay Osman Erkol, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karalar, İl Genel Meclisi Başkanı Hamza Tor, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri, askeri erkan ve binlerce Osmaniyeli katıldı.

OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU
OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU
OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU
OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU
OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU
OSMANİYE’DE KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 17:02:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?