18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye'de Milli Mücadele Konferansı

"Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman, Atatürk, Milli Mücadele, Cumhuriyet devrimleri ve Kuva-i Milliye ruhunun genç nesle yeterince anlatılamadığını söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 125. doğum yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Osmaniye Valiliği koordinesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Osmaniye Şubesi tarafından "Milli Mücadele" konulu konferans düzenlendi. Ahmet Şefik Ersoy Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan "Şu Çılgın Türkler" kitabının yazarı Turgut Özakman, konferansa gösterilen yoğun ilginin kendisine değil, kitabındaki ata ve ninelere olduğunun bilincinde olduğunu ifade etti. Özakman, "Bugüne kadar gençlerimize Atatürk'ü, Milli Mücadele'yi, Cumhuriyet devrimlerini, Kuva-i Milliye ruhunu yeterince anlatmayı başaramadık. Bu, bize tertemiz bir vatan bırakan atalarımıza, ninelerimize nankörlüktür. 

Tüm bunları gençlerimize ayrıntılarıyla anlatmak, o bilinci vermek zorundayız. Milli Mücadele'nin emperyalizme karşı bir mücadele olduğunu anlatamadık. Kurtuluş Savaşı sanki Türk-Yunan savaşı gibi göründü gençlere. Bu da onları hiç heyecanlandırmadı. Gençliği kendi tarihinden kopararak bugüne getirdik. Tarih yalanlarla doldu. Oysa gerçekler açıkça bilinmeli, anlatılmalı" dedi. 

Konferansı, Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Davut Çuhadar, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Bayır, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleriyle çocuk sayıda öğrenci ve öğretmen izledi. 

Vali Kemelek, konferans sonunda Özakman'a üzerinde "Turgut Özakman Çılgın Türk" yazılı kilim hediye etti.
Özakman, konferansın ardından okurlarına "Şu Çılgın Türkler" kitabını imzaladı.
iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2006 Çarşamba 17:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet paşa IP: 194.27.49.xxx Tarih : 21.11.2006 10:10:29
öncelikle osmaniyemizdeki konferansı için turgut özakman hocama teşekkür ediyorum.bir tarih öğrencisi olarak toplumumuzda milli duyguların tam olarak yaşatılamamasının eksikliğinden duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum ve 'ŞU ÇILGIN TÜRKLER'kitabının her TÜRK vatandaşının okuması gerektiğine inanıyorum.teşekkürler_atatürk.üniv._