17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'de özürlülerin tekerlekli sandalye sevinci

Osmaniye’de 83 bedensel özürlü vatandaşa tekerlekli sandalye verildi.

Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ve Jhonson Wax A.Ş. tarafından düzenlenen törene Vali İsa Küçük, Belediye Başkanı Memili Kırıkkanat, AK Parti Milletvekili Şükrü Ünal, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İlyas Özdemir, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, Jhonson Wax şirketi temsilcisi Naci Karaduman, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile özürlü yakınları katıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu salonunda düzenlenen törende konuşan Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, "Kendimi engellilere adadım. 1993 yılından bu yana 17 bin tekerlekli sandalye dağıttık. Ülkemizde 8 milyon engelli vatandaşımız var. Siyasilerimiz bizlerle daha sık irtibat kurmalılar. Ayrıca idareci ve yöneticilerimizden de biraz daha gayretli olmalarını istiyoruz" dedi.

Tekerlekli sandalyeleri veren Jhonson Wax A.Ş.’ nin temsilcisi Naci Karaduman ise yaptığı konuşmada, "Dünyada ve ülkemizde ünü ile tanınan şirketimiz, ülke ekonomisine katkısının yanısıra, toplumsal kalkınma için de 75 milyar liralık bütçe ayırmıştır. Bugün burada bunun bir parçası olan tekerlekli sandalye dağıtımını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Kendisinin de 18 yaşında özürlü bir kızı bulunduğunu belirten Milletvekili Şükrü Ünal da, "Dolayısıyla sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Bizler engellilerimize neler yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz, her gün bunun düşüncesi içerisindeyiz. Bunun sonucunda ilk olarak Özürlüler Koordinasyon Merkezi’ni açtık. Özürlüler Yasası ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızı da özürlü derneklerinin temsilcileri ile görüşerek yapıyoruz. Yine yaptığımız çalışmalardan biri de kesinlikle her özel ve resmi kuruluşun, yasada belirtilen sayıda özürlü istihdam etmesinin takipçisi olacağız" dedi.

Vali İsa Küçük ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Engelli vatandaşlarımıza yapılan bu tür katkılar çok önemlidir. Sadece devletimizden bu tür katkılar beklenmemeli. Bunun dışında iyi bir dünya, sağlıklı yaşam için çalışmalar yapmalıyız. Örneğin akraba evliliklerinden meydana gelen özürlü çocukları engellemek için Sağlık Müdürlüğü çalışmalar yapmaktadır. Ayrıca Osmaniye’de yaptırmakta olduğumuz Özürlüler İş ve Eğitim Merkezi inşaatı devam etmektedir. En kısa zamanda orayı özürlülerimizin hizmetine sunacağız".

Konuşmaların ardından Vali İsa Küçük, tekerlekli sandalyelerin dağıtımında katkıda bulunan Naci Karaduman ve Kemal Demirel’e birer teşekkür plaketi verdi. Törende ayrıca Osmaniye Özel Rehabilitasyon Merkezi folklor ekibi tarafından folklor gösterisi sunuldu. Tören sonunda toplam 83 bedensel özürlüye tekerlekli sandalyeleri verildi.

OSMANİYE-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 11:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?