17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'de pataloji laboratuvarı açıldı

Osmaniye'de Patoloji Laboratuarı, Devlet Hastanesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi.
Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Zeren, açılış öncesi laboratuar hakkında bilgi vererek, patolojinin, hastalıkların mikroskobik düzeyde tanılarının konulmasına yardımcı olan bir bilim dalı olduğunu belirtti. Dr. Mustafa Zeren, "Patoloji laboratuarında incelenen materyaller, vücudun çeşitli yerlerinden alınan biyopsiler, ameliyat materyalleri ve vücut sıvılarından oluşmaktadır. Patoloji halk arasında daha çok kanserle ya da kötü huylu urla özdeşleştirilmektedir. Kanser teşhisi yanı sıra hastalıkların çoğunun tanısı patolojik inceleme sonucu konulabilmektedir. Özellikle meme ve rahim ağzı kanseri gibi hastalıkların erken tanısında ve bu hastalıklarda ölümlerin azaltılmasında, patolojik incelemenin çok büyük faydaları mevcuttur" dedi. Patoloji laboratuarında Patolog doktorlar Kuddusi Pancaroğlu ve Cengiz Doğan'ın görev alacağını belirten Zeren, daha önceleri yapılan testlerin Adana'ya gönderildiğini ve bir ay gibi bir sürede sonuçların geldiğini belirterek, bundan sonra bu sürenin kısalacağını söyledi.
Laboratuarın açılışını yapan Vali İsa Küçük ise, yeni açılan bu ünitenin Osmaniye'nin yanı sıra çevre il ve ilçelere de hizmet vereceğine inandığını söyleyerek, "Bu vatandaşlarımıza da büyük kolaylık sağlayacaktır. Kimsenin hasta olmamasını, hasta olanların da biran önce şifa bulmasını diliyorum" diye konuştu.
Açılış törenine Osmaniye Milletvekilleri Mehmet Kastal ve Mehmet Sarı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, ile hastane çalışanları katıldı.
iha-osmaniye
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2004 Salı 17:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?