17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'de tapu sevinci

OSMANİYE'DE VATANDAŞLARIN TAPU SEVİNCİ

Osmaniye Belediyesi’nin Kadastro Müdürlüğü ile yaptığı protokol gereği hisseli olan Gebeli, Mareşal Fevzi Çakmak ve Yunus Emre Mahalleri’nde yer alan arazilerin tapulu mülkiyete geçirilmesiyle hak sahiplerine tapuları dağıtıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar çalışmasının özünün bu uygulama ile düzenlendiğini belirterek, "Hepinizin malum olduğu üzere şehrimizde geçmiş yıllarda yapılan yapılaşmalar sonucu özellikle hisseli mülkiyetler üzerine yapılan yapılaşmalar nedeniyle insanlarımız maalesef tapu sahibi olamadıkları gibi aynı zamanda şehrin imarı açısından da bir sakınca oluşturmaktaydı. Göreve geldiğimiz takdirde ilk yapacağımız işlerden bir tanesinin imarın alt yapısı dediğimiz temeli dediğimiz hisseli arazilerin müstakilleştirilmesi çalışmasını başlatacağımızın sözünü vermiştik. Osmaniye Belediyesi ve Kadastro Müdürlüğü arasında bir protokole dayalı olarak yaptırılan hisseli arazilerin müstakilleştirilmesi çalışması sonucunda elde edilen 226 adet tapuyu vatandaşlarımıza dağıtıyoruz" dedi.

Kadastro Müdürü Mustafa Yıldız ise çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından müstakil hale getirilen tapular Belediye Başkanı Kadir Kara, Kadastro Müdürü Mustafa Yıldız, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları tarafından hak sahiplerine dağıtıldı.

OSMANİYE'DE VATANDAŞLARIN TAPU SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 14:27:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 11:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?