18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye'de yıkım gerginliği

Osmaniye'de, kaçak çadır ve barakaların yıkımı sırasında vatandaşlarla zabıtalar arasında gerginlik yaşandı.

Osmaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında yıkılan kaçak yapıların yerine kurulan çadırlar ve barakalar da yıkıldı. Dr. İhsan Göknel, Yaverpaşa, Yeşilyurt ve Şirinevler mahallelerindeki çadır sahipleri, yıkım için gelen zabıta ve polis ekiplerine tehditler savurdu.

Çevik kuvvet polisi ekiplerinin destek verdiği 25 zabıta memuru, yıkımı daha önce yapılan kaçak yapıların yerine kurulan 10 çadırın toplanması için uyarıda bulundu. Zabıta Amiri Akif Güven'in uyarısını dikkate almayan çadır sahipleri, yıkım işlemine başlanınca, yıkımı yapmak isteyen görevlilere tehditler savurmaya başladı. Bir süre sonra zabıta memurları ile çadır sahipleri arasında tartışma çıktı. Bu arada, uzun süre görevlilere direnen çadır sahiplerinden biri ise elindeki bıçakla kendini kesme tehdidinde bulundu.

Zabıta Müdürü Hakan Doğan, bu tür kaçak yapılaşmalara belediye olarak kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi. Doğan, "Kentin muhtelif mahallelerinde, özellikle 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında ekiplerimizin yaptığı operasyonlarda 10 çadırın yıkımını gerçekleştirdik. Kent estetiğini bozan baraka, çadır ve inşaat izni olmadan yapılan kaçak yapıların takipçisiyiz. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Çalışmalarımız sürüyor'' dedi.

Doğan, Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi'nde de kaçak yapı tespit ettiklerini, kaçak yapıların yıkımını sonraki günlerde gerçekleştireceklerini bildirdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:05:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
celalettin İŞDAR IP: 78.167.178.xxx Tarih : 30.03.2008 15:51:00

sonunda bu kaçak inşaaları gördünüz inşaallah devamı gelir!zaten güzel osmaniye yi çirkinleştirmeye çalışanlar belli!dr.ihsan daki çingeneler yok karaboyundakiler,yok alibogandakiler artık bi çözüm olacagına inanıyorum bu yıkımların.tekrardan teşekkürler şafak:46