18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye'de yolunu şaşıran karaca şehire indi

Osmaniye’de yolunu şaşıran bir yavru karaca şehre indi.

Osmaniye Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne ait fidanlık mevkiinde Dursun Palta isimli vatandaş tarafından bulunan karaca, Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Karacayı teslim alan Çevre ve Orman Müdürü Halil Coşkun, 7-8 aylık olduğu belirlenen karacanın, kötü hava şartları nedeniyle şehre inmiş olabileceğini belirtti. Karacanın muhtemelen Amanos Dağları’ndan Osmaniye’nin Dereobası Köyü’ne inmiş olabileceğini kaydeden Coşkun, "Karaca buradan da köy köpeklerinin kovalaması sonucu şehre inmiş olmalı. Karacanın şehre inmesinin nedeninin, aşırı soğuk sebebiyle ortaya çıkan beslenme probleminden olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Coşkun, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü veterinerleri tarafından kontrolden geçirilen yavru karacanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Karacanın yaşam alanları arasında Osmaniye’nin de bulunduğunu hatırlatan Coşkun, "Karacaların sayıları, avlanmanın yanı sıra kurt ve çakal gibi hayvanlarca da avlanması ve ormanda yapılan besicilik sebebiyle hızla azalmakta ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır" dedi.

Yavru karaca daha sonra Osmaniye Çevre ve Orman Müdürlüğü görevlilerinde Amanos Dağları’ndaki Ürün Yaylası mevkiine götürülerek, doğal hayata bırakıldı.

Osmaniye Çevre Orman Müdürü Halil Coşkun, karaca yavrusunun kendi kendine beslenebilecek yaşta olduğunu ve kısa sürede familyasına katılabileceğini kaydetti.

OSMANİYE-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:15
Güncelleme :15 Ocak 2004 Perşembe 11:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?