17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniyeliler Cerrah'ı üzdü

30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye'de de törenlerle kutlandı. Törenlere halkın katılımının düşük olması Vali Celalettin Cerrah'ı üzdü. Cerrah, "Vatandaşlarımızla birlikte olmayı arzu ediyorduk" dedi.

30 Ağustos Zaferi'nin 87. yıl kutlama törenleri Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Kutlama törenleri Devlet Bahçeli Bulvarı'nda düzenlenen törenle devam etti. Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Davut Şahin, Belediye Başkanı Kadir Kara tören birliklerini denetleyip, törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

Günün önemini belirten konuşmayı yapan Teğmen Lutfi Kahyaoğlu, "Türklüğün tarih sahnesinde var oluşundan bugüne kadar, onu yok etmeye çalışan zihniyetin dünyada eşine az rastlanır bir galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferi'nin 87. yıldönümünü bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Asırlar boyu esaret nedir hiç bilmeden yaşayan Türk ulusu, kutsal vatan toprağı ve bağımsızlığını, günü geldiğinde nasıl canla başla savunabileceğini dosta düşmana her fırsatta göstermiş ve her defasında da dünya sahnesine başı dik olarak çıkmıştır" dedi. Konuşmanın ardından tören geçişi ile kutlamalar sona erdi.

Bu arada bayram kutlamalarına halkın ilgisinin az olması ile ilgili basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Vali Cerrah, "Çok güzel bir bayram töreni oldu. Tören güzel oldu ama vatandaşlarımızla birlikte olmayı arzu ediyorduk. Herhalde törenin yapıldığı yer uzak olduğu için olsa gerek. Bu konuyla ilgili hem komutanla hem de belediye başkanı ile görüştük. Katılımı nasıl arttırırız diye. Bundan sonraki bayramlarda halkımızı da buraya nasıl katabiliriz, bunun çalışması içerisinde olacağız. Zafer bayramımızın daha kalabalık ve daha coşkulu olmasını arzu ederdik" şeklinde konuştu.

Kutlamalara İl Jandarma Komutanı Albay Osman Erkul, C.Başsavcısı Ramazan Apaçık, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurumlarının müdürleri, kuvai milliye, şehit ve gazi dernekleri ile çok sayıda askeri erkan katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 16:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?