19
Mayıs
2024
Pazar
OSMANİYE

Osmaniye'nin yabancı konukları

Osmaniye Anadolu Lisesi tarafından, AB’nin Commenius Programı kapsamında düzenlediği So Different and So Alike (Ne kadar farklı, O kadar benzer) projesine katılan 5 AB üyesi ülkenin öğrencileri Osmaniye’de buluştu.

Commenius’un Life Long Learning Programme (Hayat Boyu Öğrenme Programı) ve Everybody Has A Change (Herkesin Bir Şansı Vardır) programı çerçevesinde Polonya, Romanya, Portekiz, Macaristan ve İspanya’nın yanı sıra Türkiye’nin de içinde bulunduğu 6 ülke bir araya geldi.

Proje’nin Türkiye ayağını oluşturan Osmaniye Anadolu Lisesi’nin Müdürü Erol İnce, “Projenin program taslağı Romanya’da oluşturuldu. Sonra bunu her ülke kendi ulusal ajansına gönderdi ve program kabul edildi. İlk toplantı ise Macaristan’da sadece öğretmenler arasında yapıldı. Bu toplantıda programın içerikleri detaylandırıldı. Daha sonra ilk toplu buluşma Polonya’da oldu. Portekiz’de yapılan ikinci toplantının ardından şimdi de Türkiye ayağı Osmaniye’de yapılıyor. 1 hafta burada misafirlerimizi konuk ediyoruz. Bu projede AB ülkelerinin kültürel yakınlaşması amaçlanmaktadır” dedi.

Osmaniye’de bulunan yabancı ülkelerin öğrencileri için Öğretmen Evi’nde özel bir gece düzenlendi. Gecede öğrencileri konuk eden aileler tarafından yapılan yöresel ev yemekleri ikram edildi. Yemeğin ardından her ülke öğretmen ve öğrencileri kendi halk oyunlarından örnekler sundular. Gece sonunda ise Piyanist Vedat Koca’nın müziği eşliğinde tüm öğrenciler doyasıya oynayarak eğlendi.
Bu arada Ahmet Arslan’ın konuk ettiği Polonyalı Tarih ve İngilizce Öğretmeni Katarzyna Smuklerz ise Türklerin evsahipliği ve konukseverlerinden çok memnun kaldıklarını belirterek, gösterilen yakın ilgi ve alakaya teşekkür etti.

Programın bundan sonraki ayağında, 2012 Mart ayında İspanya’nın ve yine 2012 Mayıs ayı sonunda Romanya’nın ev sahipliği yapacağı bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2011 Cumartesi 18:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?