18
Mayıs
2024
Cumartesi
OSMANİYE

Osmaniye'ye kardeş geliyor

OSMANİYE İLE TİSZAVASVARİ 'KARDEŞ ŞEHİR' OLUYOR

Macaristan'ın Tiszavasvari kenti ile Osmaniye 'kardeş şehir' olacak. Her iki kentin yerel yönetimleri tarafından alınan ortak karar kapsamında başlatılan çalışmalarsa sürüyor. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara başkanlığında oluşan bir heyetse, Tiszavasvari'den yapılan resmi davet üzerine Macaristan'a geçerek, bölgede ziyaret ve temaslarda bulundu.

20-25 Haziran 2011 tarihleri arasında yapılan resmi ziyaretlerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kara, Belediye Meclisi'nce alınan 'kardeş şehir' kararının ardından Tiszavasvari kentinin yanı sıra Budapeşte de incelemelerde bulunduklarını anlattı.

Kara, “Yapmış olduğumuz incelemeler neticesinde Macaristan'daki Tiszavasvari şehrinin öncelikli jeotermal merkezlerden birisi olduğunu ve belediyecilik adına küçük bir şehir olmasına karşın gelişmiş bir şehir profili olduğunu gözlemledik. Bizim belediye ve temel belediyecilik hizmetleri anlamında örnek alabileceğimiz ve onların da bizden örnek alabileceği hizmetler konusunda yapmış olduğumuz görüşmelerin sonucunda bir mutabakata vardık. Bu kapsamda da önümüzdeki süreçte kendilerini de Osmaniye'ye davet edip, eylül veya ekim ayında burada onlarla birlikte şehrimizin değerlerini ve özelliklerini ortaya koymaya çalışacağız” dedi.

Tiszavasvari Belediyesi ile imzalamış oldukları 'Kardeş Kent Protokolü'nü, onaylanmak üzere İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarına sunacaklarını dile getiren Kara, “Bu şekilde iki dost ve kardeş ülkenin iki belediyesi olarak; 'kardeş şehir' ilişkilerini gerçekleştirerek, ortak mutabakatlarla ve projelerle ülke insanlarımızın birbirine daha da yaklaşabilmesi noktasında bir projeyi bu şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca şehrimizdeki özel eğitim kurumu ile de oradaki bir okulun kardeş bir şehir olması da aynı şekilde bilgi alışverişini ve birlikte hareket edebilme yeteneğini geliştirecekler” ifadesini kullandı.

Macar halkının kendini Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı çok yakın hissettiğini dile getiren Kadir Kara, “Akrabalık bağlarının olduklarını ifade ediyorlar. Bu açıdan Tiszavasvari ile 'kardeş şehir' olmamızın her şeyden önce özüne ve anlamına uygun olarak; iki kardeş ve birbirine akraba olan milletler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Öte yandan, Kara'nın başkanlığında oluşturulan heyetteyse; Osmaniye Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Teke, Zabıta Müdürü Ahmet Teke, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Azizoğlu ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bahadır Erdem Bülbül'ün de yer aldığı bildirildi.

OSMANİYE İLE TİSZAVASVARİ 'KARDEŞ ŞEHİR' OLUYOR
OSMANİYE İLE TİSZAVASVARİ 'KARDEŞ ŞEHİR' OLUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2011 Çarşamba 16:26:03
Güncelleme :1 Temmuz 2011 Cuma 15:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?