17
Mayıs
2024
Cuma
OSMANİYE

Osmaniye'ye yeni meydan

OSMANİYE YENİ BİR MEYDANA DAHA KAVUŞUYOR

Osmaniye Belediyesi Devlet Bahçeli Meydanı’ndan sonra eski Fıstıkçılar Sitesi’nin bulunduğu İstiklal Mahallesi’ndeki meydan park ve yer altı otopark projesi için istimlâk edilen alanda yıkım çalışmalarına başladı.

Projenin hayata geçirilmesi ile ilgili olarak düzenlenen törende bir konuşma yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Fıstıkçılar Park ve Yer altı Otopark Projesi’nin kentin en büyük yatırımlarından birisi olduğunu belirterek başta mülkiyet sahipleri olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplam 2 bin 659 m2’lik alanda yıkım çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Kara, alanda bulunan 216 mülkiyet sahibiyle anlaşmaya varılarak toplam kamulaştırma maliyetinin 6 milyon 601 bin 975 lira olduğunu ve şu ana kadar mülkiyet sahiplerine 5 milyon 255 bin 266 lira tutarında ödeme yapıldığını kaydetti.

Kara, çevre yollarla birlikte projeye kazandırılan alanın 6 bin 354 m2 olduğunu açıklayarak, proje kapsamında kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak yer altı otoparkı yapılacağını,üzerinin de meydan ve park olarak düzenleneceğini bildirdi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, proje çalışmaları ile birlikte çevrede bulunan iş yeri ve evlerin cephe kaplamalarının kente yakışır bir biçimde belediye tarafından yeniden düzenleneceğini vurgulayarak Osmaniyelilerin ve Osmaniye’ye gelen herkesin beğenisini toplayacak, adından söz ettirecek bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Başkan Kara’nın konuşmasının ardından Cafer Sadık tarafından okunan duanın ardından yıkım çalışmalarına alkışlarla başlandı. Başkan Kara yıkım çalışması yapan iş makinelerinden birisini bizzat kendisi kullandı.

OSMANİYE YENİ BİR MEYDANA DAHA KAVUŞUYOR
OSMANİYE YENİ BİR MEYDANA DAHA KAVUŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 17:45:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 17:47:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat Aslan IP: 88.228.193.xxx Tarih : 1.08.2010 10:22:04

gurbette yaşayan bir osmaniyeli olarak Sayın Başkanımızın faaliyetlerini hayranlıkla izliyorum.Eminimki Osmaniyenin çehresi Başkan Kadir KARA döneminde çok değişecek